back

Семінар для директорів загальноосвітніх закладів району відбувся на базі Старобілоуської "диво-школи"

11 листопада 2011

Успіхи навчання і виховання школярів у значній мірі залежить від уміння керівників навчальних закладів організовувати та спрямовувати роботу педагогів на інтенсивне впровадження в практику нових прогресивних ідей, технологій навчання та виховання, досягнень сучасної психолого-педагогічної науки і практики. З метою ознайомлення з творчими знахідками педагогічного та учнівського колективів Ст.Білоуської школи районним методичним кабінетом (Бельська Л.Л.) 10.11.2011р. організовано семінар для директорів загальноосвітніх навчальних закладів району. «Наша диво-школа» – таку назву мали виставка творчих робіт та концертна програма, підготовлені силами педагогів та вихованців гуртків. Адже навчальний заклад тісно співпрацює з кафедрою етнології туристично-краєзнавчої роботи ЧДПУ ім.Т.Г.Шевченка, дитячо-юнацькою спортивною школою ФСТ «Колос», районними позашкільними закладами. На базі школи працюють 18 різнопланових гуртків, у яких стовідсотково займаються всі 215 учнів. Школа пишається досягненнями своїх вихованців – Джибою Валерієм, Клеменком Дмитром, Мілейком Олексієм, Жигалко Олексієм, які стали неодноразовими призерами обласних олімпіад та Всеукраїнських спортивних змагань.

Розпочався семінар виступом Лідії Гаєвської про проблеми та перспективи розвитку освіти Чернігівського району. Директор школи Сергій Пархоменко поділився враженнями про роботу в складі делегації від Чернігівської області на ІІІ Всеукраїнському з’їзді педагогічних працівників. Зацікавив керівників шкіл досвід використання інформаційно-комунікаційних технологій в управлінській діяльності та навчально-виховному процесі. Учасники семінару мали можливість відвідати відкриті уроки математики у 3 класі та музики (5 клас) із використанням комп’ютерної техніки, проведені майстрами педагогічної справи Оленою Бєловою та Віталієм Романовим. Заступник директора з навчально-виховної роботи Ольга Потапенко розкрила роль практичного психолога та соціального педагога у підвищенні ефективності організації навчально-виховного процесу, познайомила із системою роботи з розвитку професійної майстерності педагогічних кадрів.

Завершився семінар діловою грою – розробленням системи заходів впровадження основних положень Стратегії розвитку освіти України на 2012-2021 роки, яка була прийнята на ІІІ Всеукраїнському з’їзді педагогічних працівників.


Завідуюча райметодкабінетом відділу освіти райдержадміністрації Лідія Бельська


Фрагменти концертної програми