back

Читаємо від березня до березня

06 квітня 2012

Всеукраїнський тиждень дитячого читання, який щорічно проходить на весняних шкільних канікулах, залишається найпопулярнішим святом і для тих, хто вперше взяв книжку, і для тих, хто вже самостійно вирішує життєві проблеми. З ним пов`язана радісна творчість і серйозна розмова про книги, зустрічі з відомими прозаїками, поетами, художниками, відкриття нових імен у літературі, спілкування з цікавими людьми, однокласниками, друзями.

Саме тому районна дитяча бібліотека від Тижня до Тижня прагне працювати краще і змістовніше, адже він є своєрідним показником діяльності бібліотеки, спрямованої на всебічний гармонійний розвиток особистості, залучення юних читачів до систематичного користування бібліотекою, виховання любові та бережливого ставлення до книжок.

Цього року відкриття традиційного свята книги в дитячій бібліотеці розпочалося Днем казки «Країна чудес, фантазій та мрій» на якому були присутні не лише діти, а й їх вчителі, батьки, бабусі та дідусі. Відкрили свято першокласники (Лугина Ліза, Безнощенко Максим, Молочко Діана), а потім до всіх присутніх звернулась Королева Книга (Свириденко Марина), яка привітала всіх з книжчиними іменинами. В гості до дітвори завітали улюблені казкові герої – Фея (Німченко Аня), Котигорошко (Ігнатенко Антон), Попелюшка (Шовкун Аня). Юні читачі охоче відгадували жартівливі загадки, відповідали на цікаві запитання, за участь у конкурсах вони отримували подарунки. Неперевершеними були маленькі актори-другокласники: Горілко Іра (Мальвіна) та Портний Микола (Буратіно). Сподобалася глядачам гра Жені Малого у ролі хлопчика, Ніни Шестакової у ролі ведучої телепередачі. Надовго залишиться в пам`яті маленьких читайликів яскравий виступ Ососок Катерини (Баба Яга). Не можна не відмітити гру учнів 4 класу, які показали інсценовану казку «Пригоди книжки». Оплесками зустрічали діти її героїв – Книжку (Пчолкіна Ніна), Лікаря (Стеченко Катя), Васька (Копаниця Микола), Зайчиків (Губар Саша та Коробко Єгор). Свято пройшло весело та піднесено.

Під час Тижня книги в бібліотеці проводились різноманітні масові заходи, присвячені письменникам, ювілеї яких відзначатимуться цього року: Л.Глібова, Л.Керролл, О.Мілна, Л.Дімарова, С.Маршака, А.Ліндгрен. Учням 1 – 2 класів було запропоновано прийняти участь в казковій мозаїці за творами К.Чуковського «Книги дідуся Корнія», а читачі, учні 3 – 4 класів, з задоволенням відповідали на запитання літературної вікторини «Впізнай мене». Роль книги у духовному відродженні людини читачам 5 – 6 класів розкрила година спілкування «Восьме диво світу – книга». Учням 7 – 9 класів цікаво було стати учасниками заходів, присвячених історичній літературі «Мандри в глибину віків».

Під час закриття Тижня книги кращі читачі бібліотеки були відзначені грамотами.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадкістю та ЗМІ апарату райдержадміністрації

За інформацією заступника директора по роботі з дітьми центральної районної дитячої бібліотеки Галини Миколаївни Полевик