back

Відбулося засідання районної координаційної ради з питань соціального супроводу сімей та осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах

28 листопада 2011

Днями відбулося засідання районної координаційної ради з питань соціального супроводу сімей та осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Основні питання:

1. Хід соціального супроводу сімей та осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах. 2. Розгляд справ сімей та осіб щодо завершення соціального супроводу. 3. Охоплення сімей та осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах, соціальним супроводом.

В обговоренні цих питань взяли участь:

Кругол Анатолій Миколайович – заступник голови райдержадміністрації, голова комісії. Кот Алла Анатоліївна – директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Кудлай Зореслава Валеріївна – начальник відділу районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Усик Анатолій Сергійович – начальник служби у справах дітей. Чаус Олександр Володимирович – начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту. Савченко Станіслав Володимирович – заступник начальника відділу освіти. Ребенок Ольга Іванівна – головний спеціаліст, керівник Іванівської філії РЦСССДМ. Степанченко Лариса Сергіївна – провідний спеціаліст, керівник Гончарівської філії РЦСССДМ. Пономаренко Світлана Василівна – провідний спеціаліст, керівник Новобілоуської філії. Черевко Лілія Миколаївна – провідний спеціаліст, керівник Хмільницької філії. Губко Олена Миколаївна – спеціаліст І категорії, керівник Киселівської філії. Лалука Світлана Михайлівна – спеціаліст І категорії, керівник Михайло-Коцюбинської філії.

Піднімалися гострі питання щодо бездоглядності неповнолітніх дітей, безвідповідального ставлення батьків до виховання та догляду за своїми дітьми, ухилення від виконання батьківських обов`язків, проблеми залежностей.

Ефективність роботи з сім`ями підвищується, коли проблема, яка може виникнути в сім`ї та спричинити складні наслідки, попереджається завчасно, тому треба звернути увагу на профілактичну роботу на ранній стадії їх виявлення.

На засіданні, районним центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді рекомендовано взяти сім`ї, які перебувають в складних життєвих обставинах, під соціальний супровід, де вказав основні проблеми сімей та шляхи їх вирішення.

Прийнято рішення посилити контроль над сім`ями, які перебувають в складних життєвих обставинах і не спроможні самостійно вирішити свої проблеми. Для досягнення максимально – ефективного результату необхідно налагодити співпрацю відділів та служб районної державної адміністрації та сільськими, селищними радами.

Того ж дня, після проведення координаційної ради, відбулася міжвідомча нарада з питань виконання розпорядження № 215 від 28 квітня 2011 року «Про організацію роботи щодо запобігання бездоглядності та безпритульності дітей».

На нараді піднімались питання:

- про влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання; - якісного інформування потенційних кандидатів в прийомні батьки; - механізми співпраці відділів та служб районної державної адміністрації; - взаємоінформування з питань сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах; - узгодити та розробити графік спільних виїздів.


За інформацією районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді