back

Результати упереджувальної роботи

17 жовтня 2011

З дня запровадження наказу виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності № 73 від 07.07.2011 року “Про заходи по унеможливленню незаконного заволодіння коштами бюджету Фонду” працівниками виконавчої дирекції проводиться робота по упередженню неправомірного віднесення витрат за рахунок коштів Фонду на отримання фінансування для виплати застрахованим особам матеріального забезпечення.

На виконання спільного наказу управління охорони здоров`я та виконавчої дирекції Фонду спільно з головами ЛКК проводяться перевірки за дотриманням призначеного режиму хворими (застрахованими особами), які перебувають на стаціонарному та амбулаторному лікуванні.

Для проведення профілактичної роботи з часто та довгохворіючими до лікувальних закладів щоквартально подаються їх списки.

За результатами участі у розслідуванні фактів невиробничих травм попереджена незаконна сума виплат в сумі 1,0 тис. грн.

При надходженні заявок - розрахунків від страхувальників кожний випадок лікарняного по догляду за хворою дитиною камерально перевіряється, а при наявності непідтвердження фактів хвороби за письмовим зверненням, проводяться звірки перебування дитини на момент лікарняного в дитячому дошкільному закладі або в школі.

Крім того, проводиться постійний контроль за виплатами матеріального забезпечення в особливо великих розмірах.

При подачі заявок-розрахунків страхувальники в обов`язковому порядку зазначають термін роботи застрахованої особи, якій нараховується матеріальне забезпечення по вагітності та пологах, з метою виявлення фактів прийому на роботу безпосередньо перед настанням страхового випадку.

Виявлено факти нарахування лікарняних страхувальниками по вагітності та пологах працівникам, які пропрацювали не значний період (два-три місяці) перед настанням декретної відпустки з безпідставним нарахуванням їм заробітної плати. В результаті попереджено 4,3 тис. грн.

З початку року попереджено незаконних виплат в сумі 20,8 тис. грн.

Також, дирекцією прослідковується укладення договорів добровільного страхування з метою контролю за датами укладання договорів та сум доходів, з якого сплачується єдиний внесок.

Кожна заявка-розрахунок на фінансування аналізується, після чого складається довідка кмеральної перевірки.

Крім того, зі страхувальниками проводиться робота щодо вчасного подання заяв-розрахунків з метою недопущення безпідставної заборгованості за Фондом.


За інформацією Чернігівської міжрайонної виконавчої дирекції ФСС з ТВП