back

Відбулося засідання районної координаційної ради з питань соціального супроводу сімей та осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах

07 жовтня 2011

6 жовтня 2011 року відбулося засідання районної координаційної ради з питань соціального супроводу сімей та осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах. На засіданні розглядалися питання щодо соціального супроводу сімей та осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах, розглядалися справи сімей та осіб щодо завершення соціального супроводу, а також охоплення сімей та осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах, соціальним супроводом.

У обговоренні цих питань взяли участь Кругол Анатолій Миколайович – заступник голови райдержадміністрації, голова комісії; Кудлай Зореслава Валеріївна – т.в.о. директора районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, Усик Анатолій Сергійович – начальник служби у справах дітей, Чаус Олександр Володимирович – начальник відділу у справах сім`ї, молоді та спорту, Савченко Станіслав Володимирович – заступник начальника відділу освіти.

Учасниками заходу піднімалися гострі питання щодо бездоглядності неповнолітніх дітей, безвідповідального ставлення батьків до виховання та догляду за своїми дітьми, ухилення від виконання батьківських обов`язків, проблеми залежностей.

Як зауважив Анатолій Кругол, ефективність роботи з сім`ями підвищується, коли проблема, яка може виникнути в сім`ї та спричинити складні наслідки, попереджається завчасно, тому треба звернути увагу на профілактичну роботу на ранній стадії їх виявлення.

Районним центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді було рекомендовано взяти сім`ї, які перебувають в складних життєвих обставинах, під соціальний супровід, де вказав основні проблеми сімей та шляхи їх вирішення.

За результатами засідання районної координаційної ради з питань соціального супроводу сімей та осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах, було прийнято рішення посилити контроль над сім`ями, які перебувають у складних життєвих обставинах і не спроможні самостійно вирішити свої проблеми, а також з метою досягнення максимально ефективного результату налагодити співпрацю відділів та служб районної державної адміністрації з сільськими, селищними радами району.


За інформацією т.в.о. директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Зореслави Кудлай