back

На відстані 70-ти років...Фото

23 вересня 2011

22 вересня делегація Чернігівського району на чолі з головою райдержадміністрації Миколою Кудриком взяла участь в обласних заходах до Дня партизанської слави та 70-ої річниці партизанського руху в Україні у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр., що проходили в Щорському районі.

Серед почесних гостей свята був голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, перший заступник голови обласної ради Іван Коробко і, звичайно ж, учасники підпільно-партизанського руху області, зокрема Чернігівський район представляв Красюк Дмитро Автономович з Ковпит, який підлітком боровся з німецькими окупантами у складі партизанського з`єднання імені Михайла Коцюбинського під командуванням Миколи Таранущенка, а також голова районної ради ветеранів Анатолій Гапич. Також на святі були присутні делегації з Республіки Білорусь, Російської Федерації, міст Чернігова та Ніжина, Городянського, Козелецького, Корюківського, Куликівського, Менського, Ніжинського та Носівського районів.

Після урочистої церемонії, яка проходила на центральній площі м.Щорс, у рамках якої відбулися урочистості та покладання квітів до пам`ятника воїнам-визволителям, в с.Єліне було відкрито музей, в якому представлена експозиція «Партизанський рух на Чернігівщині у 1941-1943 роках».

Цього ж дня на території музейно-меморіального комплексу «Лісоград» було відкрито пам`ятник «Партизанам Великої Вітчизняної війни», де також пройшла церемонія закладання капсул із землею з районів, на території яких діяли партизанські загони, а також відбулися театралізовані представлення партизанських загонів Городянського, Корюківського, Ріпкинського, Семенівського і Чернігівського районів.

Наш район представляв партизанське з`єднання імені Михайла Коцюбинського під командуванням Миколи Таранущенка, який утворився в 1943 році з 7-и партизанських загонів, які діяли у районі межиріччя Дніпро-Десна в січні-жовтні 1943 року. Це з`єднання здійснило 40 бойових дій, знищило 4226 окупантів та їх пособників, розгромило 13 німецьких гарнізонів, 20 поліцейських с танів, підірвало 14 потягів з бойовою технікою, 337 вагонів та 6 барж.

Завершився захід театралізованою виставою, підготовленою артистами обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, феєрверком та куштуванням польової партизанської каші.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації