back

Урочистості з нагоди Дня фізичної культури та спорту

09 вересня 2011

9 вересня у великому залі районної ради відбулась зустріч голови райдержадміністрації Миколи Кудрика, голови районної ради Михайла Литвина, заступника голови райдержадміністрації Анатолія Кругола та керівника апарату райдержадміністрації Віктора Бешуна з викладачами фізичної культури, директорами загальноосвітніх шкіл району, тренерами та спортсменами з нагоди Дня фізичної культури та спорту.

На території району функціонують 80 спортивних майданчиків, 46 футбольних полів, 28 спортивних залів, 51 спортивний майданчик з гімнастичним обладнанням, тренажерний комплекс, ігровий майданчик зі штучним покриттям для гри в міні-футбол та 1 тенісний корт.

Для зміцнення спортивно-матеріальної бази району райдержадміністрацією з місцевого бюджету виділені 12 тис. грн. на спортивний інвентар для загальноосвітніх шкіл.

Задля залучення дітей району до заняттям фізичною культурою та спортом в районі на базах Количівської, Киселівської, Седнівської, Киїнської, Роїщенської, Рад. Слобідській, Снов`янської, Клочківської загальноосвітніх шкіл, Гончарівської та М.Коцюбинської гімназій працює дитячо-юнацька спортивна школа “Колос” та два відділення обласної СДЮШОР з лижних гонок на базі Халявинської ЗОШ та М.Коцюбинської гімназії.

Всього на даний час в районі працює 55 вчителів фізичної культури та 14 тренерів, які прагнуть виховати фізично здорове молоде покоління. І як зауважив голова райдержадміністрації Микола Кудрик, " в наш час фізична культура і спорт стають надзвичайно актуальними, а принципи, покладені в їх основу, закладаються дітям з самого дитинства ".

У своєму вітальному виступі керівник району теплими словами вдячності згадав ім`я Заслуженного тренера України Миколи Зоца, відмітив здобутки тренерів із лижних гонок Віталія Паршукова, Анатолія Гайового, Миколу Кирієнка, які виховали не одне покоління та продовжують виховувати кандидатів у майстри спорту та чемпіонів України, відзначив вчителів фізичної культури Володимира Лисенка Киїнської ЗОШ та Олега Кислуху Снов`янської ЗОШ та назвав імена спортсменів-уродженців Чернігівського району Варвинець Ірини з Мохнатина, Потапенко Василя з М.Коцюбинського, Дахна Олександра та Гайового Юрія з Халявина, Кондратенка Олександа та Литвиненко Христини з Киселівки, Петренка Олексія з Клочкова, які достойно виступають на обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях, захищаючи честь району, області та нашої держави.

"Ми розуміємо, що в районі ще не все зроблено для повного задоволення потреб населення для занять фізкультурою та спортом, але запевняємо, що районна влада буде робити все від неї залежне, щоб зміцнювалась матеріальна база, збільшувались ряди працівників фізкультури, тренерів та спортсменів, зростала їх майстерність", - наголосив голова районної адміністрації Микола Кудрик.

На передодні свята спортивну громаду району також привітали начальник відділу у справах сім`ї, молоді та спорту Олександр Чаус, начальник відділу освіти Лідія Гаєвська, вчитель фізичної культури Гончарівської гімназії Володимир Беда, а секретар районної громадської організації “Федерація футболу” Сергій Горобець презентував свою книгу "Футбольні чемпіонати Чернігівського району", де зібрав унікальні відомості про футбольні змагання на теренах Чернігівського району від 1930-х років.

З побажаннями міцного здоров`я, спортивного довголіття, успіхів на спортивних аренах та оздоровчих майданчиках кращим фахівцям фізичної культури та спорту вручено Почесні Грамоти, Подяки, дипломи та цінні подарунки.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ