back

Відбулося засідання районної призовної комісії

26 серпня 2011

Сьогодні відбулося засідання призовної комісії щодо підготовки та проведення призову у жовтні - листопаді 2011 року.

Як зазначив у своєму виступі військовий комісар Чернігівського об`єднаного міського військового комісаріату Володимир Кравчук, для виконання плану призову восени 2011 року з 649 юнаків необхідно відібрати 50 придатних за станом здоров`я, морально та психологічно стійких, всебічнорозвинених юнаків Чернігівського району призовного віку. Відправка призовників до Збройних Сил України та інших військових формувань почнеться з 6 жовтня 2011 року.

Військовий комісар також звернув увагу учасників засідання на фактори, які негативно впливають на відбір придатних до військової служби молодих людей, це, зокрема, збільшення кількості призовників, які притягались до кримінальної відповідальності за скоєння злочинів проти особистого і державного майна, придбання і зберігання наркотичних речовин; збільшення числа тих, хто вживає наркотичні речовини та спиртні напої; відсутність базової середньої освіти, і ,на жаль, збільшення кількості молодих людей, які не придатні до військової служби за станом здоров’я тощо. «На фоні всіх цих проблем є і позитивна тенденція, яку я і хочу відмітити – це збільшення кількості призовників старшого призовного віку, в яких виникає бажання бути призваними на військову службу. Це пояснюється тим, що працевлаштування без служби в армії на даний час стає проблематичним питанням», - зауважив Геннадій Кравченко.

Перед присутніми також виступила Тетяна Скосир - лікар, що організовує роботу медичного персоналу з медичного огляду призовників, вона зупинилася на питанні проведення підготовчих заходів стосовно медичного огляду призовників, який розпочнеться з 1 вересня п.р.

На питанні явки призовників на призовну дільницю за викликом військового комісаріату зупинився заступник начальника РВ УМВС України в Чернігівській області Віталій Петрик.

Учасники засідання також обговорили всі проблемні питання, які виникають під час призовів, шляхи їх вирішення з метою недопущення їх під час проведення чергового призову.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації