back

Відбулося розширене засідання Колегії райдержадміністрації

08 липня 2011

Сьогодні під головуванням голови райдержадміністрації М.В.Кудрика відбулося розширене засідання колегії районної державної адміністрації, в якому взяли участь члени штабу з координації дій з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків НС, пов`язаних з пожежною безпекою, члени районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники установ, організацій та сільськогосподарських підприємств, сільські та селищні голови.

На порядок денний виносилося два питання, а саме: «Про стан пожежної безпеки у районі та заходи щодо її дотримання» та «Про хід підготовки об`єктів житлово-комунального господарства та закладів бюджетної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 років».

Відкриваючи засідання колегії, Микола Кудрик наголосив на важливості дотримання пожежної безпеки в районі та виконанні певних заходів з метою забезпечення належного протипожежного захисту. Серед причин виникнення пожеж керівник району назвав низький рівень організаторської роботи з боку місцевих органів виконавчої влади, керівників державних і лісогосподарських підприємств, відсутність дієвого і своєчасного контролю за діяльністю об`єктів господарювання та безвідповідальність посадових осіб. Разом з тим, серед причин М.В.Кудрик назвав і фінансові труднощі, що не дає можливості забезпечити підприємства, установи і т.д. необхідними засобами пожежної безпеки.

«Тому сьогодні необхідно все зробити для того, щоб не допустити виникнення пожеж у населених пунктах, на об`єктах господарювання, в лісових масивах, на сільгоспугіддях», - підкреслив М.В.Кудрик.

По першому питанню порядку денного виступили начальник відділу з питань охорони здоров`я та надзвичайних ситуацій Соболєва А.Г., начальник РВ ГУ МНС в Чернігівській області Мішеньов В.Є., директор філії «Смолинторф» Давидов І.М., начальник управління АПР Шумик М.П., директор військового лісгоспу Мацерук Л.Т., директор ДП «Чернігівський лісгосп» Мотрич С.М. та директор ДП «Чернігіврайагролісгосп» Балабушка О.В.

Про хід підготовки об`єктів житлово-комунального господарства та закладів бюджетної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 років доповіла начальник відділу житлово-комунального господарства Залозна Т.М., виступ якої доповнили заступник начальника віділу освіти Савченко С.В., головний лікар центральної районної лікарні Руденко Д.М., Гончарівський селищний голова Рудник В.М. та начальник районного БТІ Клюка В.В.

Підбиваючи підсумки по другому питанню, голова райдержадміністрації наголосив на особистій відповідальності керівників за підготовку до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 рр., особливу увагу він звернув на своєчасність завершення ремонтних робіт у навчальних закладах району.

За результатами засідання колегії було прийнято відповідне рішення та дані доручення сільським (селищним) головам, керівникам підприємств району.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації