back

Круглий стіл з актуальних питань щодо ведення підприємницької діяльності

08 липня 2011

7 липня в Чернігівській районній державній адміністрації відбулося засідання круглого столу з актуальних питань щодо ведення підприємницької діяльності за участю представників органів виконавчої влади районного та обласного (управління у справах захисту прав споживачів, Держінспекції з контролю за цінами) рівнів.

На круглий стіл, що проводився головою райдержадміністрації Кудриком Миколою Васильовичом були запрошені представники громадських організацій підприємців, а саме районної Галузевої Ради підприємців з питань торгівлі, асоціації фермерів та приватних землевласників Чернігівського району та ряд інших.

Крім того на засіданні були присутні керівники підприємств та фізичні особи підприємці, що працюють у сфері торгівлі та займаються виробництвом продукції.

Відкриваючи засідання, головуючий зазначив, що на сьогодні необхідна конструктивна співпраця районної виконавчої влади та бізнесу. Потрібно сконцентрувати спільні зусилля в рамках «Національного плану дій на 2011 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки: «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава».

При цьому, головною метою плану дій на 2011 рік є тактична реалізація середньострокової програми економічних реформ, яка охоплює всі галузі економіки.

Під час проведення круглого столу на обговорення були винесені найбільш актуальні на сьогодні питання пов`язані з діяльністю малого бізнесу.

Про підстави та порядок проведення перевірок суб`єктів підприємницької діяльності працівниками міліції проінформував присутніх Харченко О.В. - начальник державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Чернігівського РВ УМВС в Чернігівській області.

З основними положеннями проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України» (щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб`єктів малого підприємництва) учасників засідання ознайомив Зетченко С.П. - заступник начальника міжрайонної державної податкової інспекції.

Про реалізацію домовленостей між райдержадміністрацією та суб`єктами роздрібної торгівлі, які мають найбільшу торговельну мережу в районі щодо стабілізації цінової ситуації та недопущення необґрунтованого підвищення цін на соціально значущі продовольчі товари, викладених в Меморандумі порозуміння від 1 жовтня 2010 року, термін дії якого закінчився 20 квітня поточного року доповів Василець А. І.- начальник управління економіки.

Підприємці мали можливість обговорити виникаючі в їх діяльності питання з представниками всіх структурних підрозділів місцевих органів влади районного рівня та запрошених представників з обласних інстанцій.

Важливим підсумком наради стало підписання Меморандуму узгоджених дій між Чернігівською райдержадміністрацією, виробниками та суб`єктами роздрібної торгівлі з метою збереження стабільної цінової ситуації в районі, наповнення споживчого ринку соціально значущими продовольчими товарами, забезпечення контролю за дотриманням якості та безпеки продовольчих товарів, недопущення антиконкурентних дій на споживчому ринку району.

Завершуючи нараду, Кудрик М.В. наголосив, що лише спільними зусиллями органів влади, підприємницьких структур щодо обопільного діалогу, можна виробити дієві заходи щодо тих питань, які перешкоджають розвитку підприємницької діяльності та позитивно вплинуть на забезпечення стабілізації цінової ситуації на споживчому ринку району.


За інформацією управління економіки райдержадміністрації