back

Оздоровлення дітей - на порядку денному

07 липня 2011

6 липня під головуванням заступника голови райдержадміністрації А.М.Кругола в малому залі районної ради відбулося засідання міжвідомчої комісії з питань оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2011 року.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Лідія Гаєвська підвела підсумки роботи таборів денного перебування на базах загальноосвітніх навчальних закладів району. Так, в пришкільних таборах мали змогу оздоровитися 1836 дітей шкільного віку.

Директор Чернігівської міжрайонної виконавчої дирекції фонду соціального Ніна Федько зупинилася на питанні стовідсоткового забезпечення використання коштів Фонду на оздоровлення дітей. Станом на 6 липня п.р. по лінії соцстраху вже оздоровлено 51 дитину району, планується оздоровити ще 97.

Як повідомила районний лікар-педіатр Світлана Бойко, центральною районною лікарнею оздоровлено 30 дітей, іще 50 планується оздоровити до кінця сезону. А Василь Неминущий - спеціаліст управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, повідомив, що 15 дітей працівників агропромислового комплексу оздоровлено, планується відправити на відпочинок іще 18.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Валентина Лугова зупинилася на виконанні основних показників оздоровлення дітей, що потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи. Зокрема, вона зазначила, що 76 дітей району одержали путівки для оздоровлення, і висловила сподівання на оздоровлення ще 60 дітей.

Питання оздоровленням дітей району також знаходиться на контролі у відділі у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації (оздоровлено 25 дітей, планується ще 3). За рахунок профспілкової організації оздоровлено 4 дитини, за рахунок власних коштів батьків буде оздоровлено 152 дитини.

Таким чином, станом на 6 липня вже оздоровлено 2053 дитини району.

Також перед членами комісії виступив головний державний санітарний лікар М.С.Турчин, який розповів про роботу оздоровчих закладів, що розташовані на території району, в компетенції районної санепідемстанції, а начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей РВ УМВС Ю.А.Король зупинився на питанні забезпечення правопорядку на території оздоровчого табору «Зміна» у вечірній час протягом літнього оздоровчого періоду.

У засіданні комісії також брав участь директор дитячого оздоровчого табору «Відкриті двері» Волосюк С.І., який повідомив, що в серпні для дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування та з малозабезпечених сімей при умові сприяння спонсорів планується відкриття табору.

Анатолій Миколайович Кругол, підводячи підсумки роботи комісії, висловив сподівання на те, що планові показники по оздоровленню дітей району у 2001 році будуть виконанні і більшість дітей району буде оздоровлена.


За інформацією відділу у справах сім`ї, молоді та спорту райдержадміністрації