back

Виїзне засідання колегії

30 червня 2011

29 червня в смт Олишівка під головуванням голови райдержадміністрації Кудрика М.В. відбулось виїзне засідання колегії районної державної адміністрації. Серед запрошених начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, керівники установ та організацій Олишівської територіальної громади, депутати селищної та районної рад.

Під час колегії розглядались наступні питання: про роботу виконавчого комітету Олишівської селищної ради по реалізації делегованих повноважень, визначених ст.27-39 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”; про результати громадської експертизи відділу у справах сімї, молоді та спорту Чернігівської районної державної адміністрації та про стан виконавської дисципліни, роботи з документами та організації контролю за їх виконанням.

З першого питання зазначено, що виконком Олишівської селищної ради, керуючись Конституцією України, Указами Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, розпорядженнями голів обласної та районної державних адміністрацій, проводить цілеспрямовану роботу по реалізації делегованих повноважень, вирішенню важливих питань щодо забезпечення життєдіяльності територіальної громади.

Пріоритетні напрямки функціонування територіальної громади визначені програмою соціально-економічного розвитку території, відповідними програмами та планами, хід виконання яких періодично розглядається на зборах громадян, сесіях селищної ради, засіданнях виконавчого комітету.

Так за 2010 рік та 6 місяців поточного року організовано та проведено 22 засідання виконавчого комітету селищної ради, на яких прийнято 315 рішень.

На виконання ст.30 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та відповідно до споживчих потреб селищної громади налагоджено торгівельне обслуговування, вживаються заходи щодо розширення і вдосконалення мережі підприємств торгівлі.

Увага виконкому постійно приділяється питанням автотранспортних перевезень жителів селища.

Здійснено комплекс заходів по благоустрою населеного пункту, упорядкуванню кладовища та сміттєзвалищ.

У поточному році виконавчим комітетом прийнято 15 рішень виконкому, направлених на забезпечення діяльності гуманітарної сфери, вжито комплекс заходів щодо зміцнення матеріальної бази, вирішення питань життєдіяльності вказаної інфраструктури.

З метою запобігання дитячої бездоглядності, виявлення дітей, які здійснюють правопорушення, виконавчим комітетом спільно з працівниками міліції, служби у справах дітей та центру соціальних служб райдержадміністрації відповідно до існуючих вимог ведеться профілактична робота.

Щорічно оновлюється банк даних на дітей-сиріт, багатодітних та неблагополучних сімей. Умови їх проживання знаходяться під постійним контролем виконкому селищної ради.

Мають також місце позитивні напрацювання виконкому в питаннях соціального захисту населення. Організована планомірна робота щодо надання потребуючим соціальної допомоги громадянам всіх передбачених діючим законодавством пільг, компенсацій та допомог.

У той же час у роботі виконкому селищної ради по реалізації делегованих повноважень мають місце окремі недоліки.

Так виконком селищної ради недостатньо займається зміцненням матеріально-технічної бази дошкільного навчально-виховного закладу та загальноосвітньої школи.

Існує нагальна потреба в проведенні ремонту пам’ятників історії та мистецтва, благоустрою та приведення в належний стан спортивних споруд.

Однією з гострих проблем селищної громади залишається боротьба з самогоноварінням, торгівлею спиртними сурогатами. Не повністю використовуються можливості щодо реалізації повноважень по забезпеченню законності та правопорядку, роботі з громадянами, схильними до правопорушень.

По другому питанню доповідав начальник відділу у справах сім`ї, молоді та спорту Чаус О.В., який наголосив, що з метою здійснення заходів, спрямованих на пропагування сімейних цінностей, підвищення рівня правової обізнаності, соціального і правового захисту сімей у 2010 році в районі діяли програми: «Підтримка сімей Чернігівського району на період до 2010 року», «Молодь Чернігівщини до 2010 року», «Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків до 2010 року».

На виконання заходів зазначених програм в районному бюджеті були передбачені видатки в сумі 40,950 грн, фактично використано 40,939 грн. Крім того, залучені кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та профспілок району в сумі 141,7 тис.грн на оздоровлення дітей.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей» від 19 травня 2009 року N 1343-VI, з 01 вересня 2010 року відділ здійснює видачу посвідчень батьків та дітей з багатодітних сімей району.

З метою поліпшення житлових і соціально-побутових умов та відзначення Дня Незалежності, для 25 багатодітних сімей, в яких одинокі батьки виховують 4 і більше дітей, з місцевого бюджету виділені кошти в сумі 5.5 тис.грн для придбання подарунків.

Указами Президента України в 2009-2010 роках 59 жінкам району присвоєне почесне звання України «Мати-героїня». Усім жінкам урочисто вручені посвідчення «Мати-героїня», нагрудні знаки та цінні подарунки.

Протягом літнього періоду 2010 року оздоровчими та відпочинковими послугами забезпечено 2220 дітей, що складає 50,2 % від загальної кількості дітей шкільного віку.

Особлива увага приділялась оздоровленню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (шкільного віку), яких у районі налічувалось 64. Оздоровчими та відпочинковими послугами забезпечені 63 дитини цієї категорії, або 98,4 %.

З них, в МДЦ «Артек», «Молода гвардія» та ін. оздоровчих закладах оздоровлені 44 дитини, у таборах денного перебування відпочило 15 дітей та 4 за кордоном (Італія).

На постійному контролі перебувало питання оздоровлення дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, яких налічувалось 572 (віком від 7 до 16 років). Упродовж 2010 року оздоровчими та відпочинковими послугами забезпечено 409 дітей цієї категорії, або 71,5 %.

З метою забезпечення повноцінного відпочинку та оздоровлення дітей району влітку 2010 року, з місцевого бюджету залучені кошти в сумі 263,6 тис.грн.

З метою утвердження та пропаганди здорового способу життя серед дітей і молоді, розвитку молодіжного та дитячого волонтерського руху, допомоги новонародженим дітям з різними вадами, у травні 2010 року проведена щорічна Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця». За результатами проведення акції зібрано 6314 грн.

З третього питання слід зазначити, що керівниками управлінь та відділів постійно вживаються заходи, спрямовані на поліпшення управлінської та виконавської.

За результатами розгляду та обговорення даних питань будуть прийняті відповідні розпорядження.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ