back

Ми не можемо стояти осторонь людських проблем!

12 серпня 2011

11 серпня в райдержадміністрації відбулась чергова, п`ята з початку року, нарада по питанню функціонування філії "Смолинський торфозавод" ДП "Чернігівторф", яку провів голова райдержадміністрації Кудрик М.В.

У нараді взяли участь заступник голови райдержадміністрації Кругол А.М., в.о. директора "Чернігівторф" Бубон В.С., директор філії "Смолинський торфозавод" Давидов І.М. та Смолинський сільський голова Білик О.П.

У вступному слові голова райдержадміністрації зазначив, що питанню погашення заборгованості із заробітної плати приділяється значна увага не лише на місцевому, а й на державному рівні. Це питання знайшло своє відображення в дорученнях Президента та Уряду, розпорядженнях та дорученнях голів обласної та районної державних адміністрацій. Воно, перш за все, носить соціальний характер, оскільки за ним стоять мешканці району, за часту цілими сім`ями. Також було відмічено, що питання перспективи функціонування підприємства, яке є бюджетоформуючим для громади, за яким стоїть велика кількість мешканців с. Смолин, не може не хвилювати. І саме тому основне завдання керівництва філії та головного підприємства виправити ситуацію, що склалася.

Аналітичну інформацію по результатам діяльності підприємства надав у своєму виступі присутнім заступник голови райдержадміністрації А.М.Кругол, який загострив увагу на тому, що ситуація на підприємстві викликає серйозне занепокоєння. Щомісячне збільшення заборгованості із заробітної плати, по податкам, зборам та інших платежам має негативний вплив на ситуацію з надходженням до бюджетів як сільської ради, так і районного.

В обговоренні проблеми взяли участь директор філії "Смолинторф", в.о. директора ДП "Чернігівторф" та Смолинський сільський голова.

В заключному слові голова райдержадміністрації відмітив, що райдержадміністрація не може стояти осторонь людських проблем й надалі надаватиме необхідну підтримку для виходу підприємства з кризової ситуації, але й підприємству необхідно активно працювати над пошуком ринків збуту, розширенням асортименту продукції, модернізацією виробничих фондів.


За інформацією управління економіки райдержадміністрації