back

Конституція – Основний Закон України

24 червня 2011

Під такою назвою сьогодні в малій залі районної ради відбувся «круглий стіл», приурочений 15-ій річниці ухвалення Конституції України, участь у якому взяли керівники райдержадміністрації та районної ради, депутати районної ради від Партії Регіонів та Народної партії.

Як зазначив у своєму виступі голова райдержадміністрації М.В.Кудрик: «З ухваленням Конституції Україна наша держава відбулася як суверенна, демократична, правова, визнана світовою спільнотою, адже Основний Закон держави, ухвалений 15 років тому, наголошує на абсолютній цінності людини, її життя і здоров`я, честі й гідності, недоторканності та безпеки і це, на мою думку, є вагомим чинником. Тому, незважаючи на всі політичні проблеми, які мали тоді місце, ухвалення Конституції було великим досягненням української політики». Керівник району розповів присутнім про ті добрі справи в районі, які робляться задля покращення рівня життя населення району як того вимагає Конституція України, зокрема, це відкриття дитячих садків у Андрівці та Дніпровському, їдальні у Н.Білоуській ЗОШ, продовження робіт по будівництву у Седневі водогону та навчально-виховного комплексу, газифікація населених пунктів Пакульської сільської ради, планується ремонт дитячого відділення Центральної районної лікарні тощо.

Голова районної ради М.Б.Литвин, говорячи про важливість у житті держави Основного її Закону, підкреслив: «Оскільки наше суспільство широко відзначає 15-у річницю ухвалення Конституції України, значить цей Закон діє. Я впевнений, ми на правильному шляху, у нас є всі можливості, щоб досягти європейського демократичного рівня, на який ми заслуговуємо».

Під час засідання «круглого столу» обговорювалися питання про роль Конституції України в житті держави та її громадян, про роль політичних партій, органів виконавчої влади у захисті конституційних прав громадян, щодо внесення змін до Конституції України: "за" і "проти".

Підсумовуючи результати засідання «круглого столу», Микола Кудрик наголосив: «Я хочу закликати всіх, щоб ми Конституцію шанували, поважали, підтримували і захищали, щоб демократичні засади, які були закріплені Конституцією України, стали реаліями нашого сьогодення, а дух законності прийшов до серця кожному з нас». Він також привітав усіх учасників заходу з наступаючим святом - Днем Конституції України і побажав міцного здоров`я та творчого натхнення, добробуту і родинного затишку, високих досягнень, успіхів у праці та нових звершень заради реалізації принципів Основного Закону нашої Вітчизни – народовладдя, гуманізму та законності.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації