back

Спільне засідання Колегії райдержадміністрації та Президії районної ради

01 вересня 2011

31 серпня в райдержадміністрації відбулося спільне засідання Колегії райдержадміністрації та Президії районної ради, яке проводили голова районної державної адміністрації М.В.Кудрик та голова районної ради М.Б.Литвин. Серед запрошених начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, сільські та селищні голови, керівники установ та організацій району, працівники закладів культури.

На засіданні Колегії розглядались питання щодо виконання Програми соціально-економічного розвитку та бюджету району за І півріччя 2011 року, роботи закладів культури за І півріччя 2011 року та перспективи розвитку галузі на період до 2015 року, а також стан виконання Указу Президента України від 7 лютого 2008 року № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

З першого питання доповідав начальник управління економіки райдержадміністрації Василець А.І., який повідомив, що завдяки спільним зусиллям районної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування та суб`єктів господарювання за підсумками І півріччя 2011 року вдалося забезпечити стабільне соціально-економічне становище в районі та виконання більшості планових показників.

Так промисловими підприємствами району вироблено продукції в порівняних цінах на суму 7,6 млн грн або 100,2% до відповідного періоду минулого року. Найбільшу питому вагу в обсягах виробництва (39,5 %) займає ДП «Левона С», 31,9 % - ДП «Чернігівський військовий лісгосп».

За І півріччя цього року підприємствами реалізовано промислової продукції на загальну суму 11,2 млн грн. Найбільша питома вага в обсязі реалізованої продукції припадає на ДП «Валес-М» (45,4%).

Обсяг залучених капітальних інвестицій за звітний період становить 43,2 млн грн, в порівнянні з 40,8 млн грн за аналогічний період минулого року. Найвагомішу частку з них складають інвестиції в основний капітал, їх обсяг становить 37,1 млн грн, що на 8,4 % менше ніж за відповідний період 2010 року.

За підсумками І півріччя поточного року сільгоспвиробниками району вироблено валової продукції на суму 13,5 млн грн, що складає 101,4 % до відповідного періоду минулого року. Зростання обсягу валової продукції відбулось завдяки збільшенню виробництва м`яса худоби на 22 тони, що складає 104% до рівня минулого року. Крім того, в галузі рослинництва збільшено виробництво овочів закритого ґрунту на 50 тон, що дало можливість збільшити обсяги валової продукції в даній галузі на 8,6 % до відповідного періоду минулого року.

Виробництво валової продукції в тваринництві складає 99,3% до рівня минулого року внаслідок скорочення надоїв молока в господарствах району на 265 тони. Крім того, обсяги виробництва валової продукції невід`ємно пов`язані з наявним поголів`ям худоби в господарствах. На даний час в сільськогосподарських підприємствах району нараховується 9057 голів великої рогатої худоби, що менше проти відповідного періоду минулого року на 1027 голів, поголів`я свиней скоротилось на 403 голови і складає 1414 голів.

В районі триває процес врегулювання земельних відносин. На початок липня 2011 року по району з 26266 громадян, що мають право на земельну частку, 25454 громадян отримали сертифікати. Державні акти на право приватної власності на землю, виготовлені для 23605 громадян, отримали державні акти 21677 громадян.

Упродовж І півріччя поточного року комунальним підприємством «Райсількомунгосп» здійснювалися заходи щодо підтримки робочого стану водопровідних мереж. Проведені ремонтно-відновлювальні роботи водопровідної мережі в с.Редьківка, с.Рад.Слобода, смт М.Коцюбинське. На діючих свердловинах замінено 3 глибинні насоси. Проведено планове очищення і хлорування башт в с.Редьківка та смт М.Коцюбинське. На виконання районної Програми «Питна вода Чернігівського району» подані пропозиції на продовження реконструкції водопровідних мереж у смт Седнів, с.Новий Білоус та початок будівництва водопроводу у с.Ковпита за рахунок коштів Державного бюджету.

Загалом по території району ліквідовано 99 несанкціонованих сміттєзвалищ, впорядковано 12 дитячих та 54 спортивних майданчиків, 86 братських могил, 57 меморіальних комплексів та 14 місць почесних поховань. Впорядковано 150 кладовищ, 46 зупинок громадського транспорту. Висаджено 780 дерев, 120 кущів та 2 га лісу.

За результатами І півріччя цього року обсяги виконаних будівельних робіт склали 3686 тис.грн , що на 6 % більше відповідного періоду 2010 року.

Послуги з перевезення пасажирів в районі здійснюють 16 приватних перевізників та 4 автотранспортних підприємств – ДП «Пассервіс», ТОВ «Автоекспрес», ТОВ «Чернігівзернопром», ТОВ «Гончарівськ Пассервіс», які працюють на 45 приміських автобусних маршрутах.

З метою поліпшення стану доріг у населених пунктах району, філією Чернігівський райавтодор з початку цього року виконано робіт з утримання та експлуатації доріг на суму 6 млн 578 тис.грн. З них – капітальний ремонт автодоріг – 3 млн 800 тис.грн.

У освітній галузі пріоритетним залишається забезпечення якості освіти, її доступності та конкурентоспроможності випускника, модернізація всіх освітніх ланок. Під постійним контролем знаходиться питання підвозу учнів до навчальних закладів. Загалом для забезпечення організованого підвозу учнів до місць навчання використано коштів у сумі 410,2 тис.грн. На проведення поточних ремонтів приміщень закладів освіти витрачено коштів у розмірі 113,3 тис.грн.

У звітному періоді продовжувалися роботи по будівництву навчально-виховного комплексу в смт Седнів, кошти виділяються щомісячно згідно асигнувань в повному обсязі. За І півріччя цього року освоєно 9,5 млн грн.

Продовжувалась робота, спрямована на поліпшення соціального захисту дітей, у тому числі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, розв`язання проблем дитячої бездоглядності і безпритульності, створення належних умов для соціально-психологічної адаптації дітей, реалізації їх права на виховання у сімейному оточенні. У звітному періоді в смт М.Коцюбинське створена прийомна родина, в яку влаштовано дитину, позбавлену батьківського піклування. Загалом, в районі функціонує 9 прийомних сімей, в яких виховується 15 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У районі забезпечено стабільне функціонування системи соціального захисту та соціального забезпечення населення та своєчасне і в повному обсязі надання населенню всіх видів допомог, субсидій та пільг.

За звітний період здійснені видатки по державним цільовим субвенціям по наданню населенню допомог, пільг та субсидій в сумі 18,1 млн грн, що на 1,7 млн грн або 10,4 % більше відповідного періоду 2010 року.

За І півріччя 2011 року до бюджету управління Пенсійного фонду України у Чернігівському районі надійшло 38 млн грн власних надходжень, що на 8,1 млн грн або 27,1 % більше І півріччя 2010 року. Найбільшу частину у власних надходженнях до бюджету управління становлять внески на обов`язкове державне пенсійне та соціальне страхування.

Протягом січня-червня 2011 року забезпечено виплату пенсій та грошової допомоги в повному обсязі. Загальний обсяг видатків, з урахуванням проведених перерахунків, становив 123,3 млн грн. Станом на 01.07.2011 на обліку в управлінні Пенсійного фонду Чернігівського району перебуває 18968 пенсіонерів. Середній розмір пенсії складає 986,54 грн., або на 70,78 грн. більше, ніж станом на 01.07.2010 року.

Про підсумки роботи закладів культури за І півріччя 2011 року та перспективи розвитку галузі на період до 2015 року розповів начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Буланенко В.Є.

Мережа закладів культури району налічує 118 закладів культури, з яких 61 – клубного типу, 54 бібліотеки, 2 школи мистецтв та 1 народний історико-краєзнавчий музей, у яких працюють 220 чоловік.

У клубних закладах району функціонують 217 гуртків художньої самодіяльності, в яких займаються 1573 учасники.

На заходи, приурочені державним і календарним святам, за І півріччя поточного року з районного бюджету використано 38,4 тис.грн., а на зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури використано 50,2 тис.грн.

Про стан виконання Указу Президента України від 7 лютого 2008 року № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» доповіла начальник юридичного відділу Синько О.О.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ