back

Відбулося засідання Колегії райдержадміністрації

12 серпня 2011

11 серпня за головуванням голови райдержадміністрації М.В.Кудрика в малій залі районної ради відбулося засідання колегії райдержадміністрації, участь у якій взяли начальники управлінь та відділів райдержадміністрації.

На засіданні розглядалося два питання, а саме: Про стан підготовки навчально-виховних закладів району до нового навчального року та Про хід виконання розпорядження голови райдержадміністрації від 30.07.10р. №252 «Про стан правопорядку, профілактики та боротьби зі злочинністю, запобігання проявам корупції в районі».

По першому питання доповідала начальник відділу освіти РДА Л.О.Гаєвська. Вона, зокрема, зазначила, що із 52 загальноосвітніх закладів району опалюються газом 24, користуються послугами теплопостачальних організацій – 5, 1 початкова школа має електричне опалення, опалюються твердим паливом -22 (станом на 10 серпня п.р. усі ці школи забезпечені паливом на 100%).

Начальник відділу повідомила, що до 20-ої річниці Незалежності України буде відкрито їдальню у Н.Білоуській школі (загальна сума витрат складає близько 200 тис. грн..), дитячі садочки в Дніпровському та Андріївці.

За даними звітів керівників загальноосвітніх шкіл, станом на 1 серпня п.р. до нового навчального року та до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 рр. підготовлені 42 школи (80% від загальної кількості). До 25 серпня планується завершити роботи у всіх школах.

З метою 100-відсоткового охоплення всіх учнів району підвезенням до загальноосвітніх навчальних закладів завершуються поточні ремонтні роботи для подальшого проходження техогляду транспортних засобів в установленому порядку до нового навчального року. Розроблено додаткові схеми маршрутів, графіки руху шкільних автобусів на проблемних напрямках і для підвозу дітей на факультативні заняття до опорних шкіл.

Завершується кампанія проходження медогляду працівників освіти з метою допуску їх до роботи з дітьми у новому навчальному році.

По першому питанню також виступали директори Ведильцівської, Снов`янської та Іванівської ЗОШ, головний державний санітарний лікар у Чернігівському районі М.С.Турнин.

Про стан правопорядку, профілактики та боротьби зі злочинністю, запобігання проявам корупції в районі доповідав начальник Чернігівського РВ УМВС України в Чернігівській області С.В.Бондар. Зокрема він зауважив: «Маємо потребу активізувати роботу по боротьбі зі злочинами у сфері економічних відносин, з самогоноварінням, виготовленням та продажу розведеного спирту, злочинами, пов`язаними з схилянням до вживання наркотичних засобів або психотропних речовин, особливо щодо попередження схиляння неповнолітніх осіб, утримання наркотиків. Працювати є над чим»

За результатами засідання були дані відповідні доручення, прийняте розпорядження.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації