back

Семінар-практикум учителів початкових класів

16 вересня 2011

15 вересня на базі Новобілоуської ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов районний семінар-практикум учителів початкових класів на тему «Художній та особистісний розвиток, громадське і духовне становлення учнів початкових класів засобами образотворчого мистецтва».

Досвідом своєї роботи ділилася учитель-методист вищої категорії Шпилевська Олена Іванівна, яка гостинно запросила на урок образотворчого мистецтва в 4 класі «Беру многобарвну палітру і землю малюю свою». На цьому уроці учні розширювали знання з теорії образотворчого мистецтва, розвивали асоціативне художнє мислення, слухали уривок з повісті М.В.Гоголя «Майська ніч», пісню «Квітка душі» у виконанні Ніни Матвієнко, милувалися роботами учнів минулих років та малювали пейзаж, використовуючи різні прийоми роботи в техніці акварелі на площині за зразком учителя. Під час проведення уроку учні користувалися авторським «Словничком з образотворчого мистецтва для учнів 1-4 класів», який розробила Шпилевська О.І. Цей словничок схвалений радою районного методичного кабінету відділу освіти і рекомендований для використання учнями та вчителями початкових класів, а також у цьому році пройде апробація словничка у школах району.

Також Олена Іванівна показала відео урок у 2 класі «Розпис глиняного посуду», який дала під час участі у Всеукраїнському конкурсі «Вчитель року» і стала призером. Кожен учитель отримав плани-конспекти уроків.

Учасники семінару-практикуму дійшли висновків, що обов`язковими компонентами уроків образотворчого мистецтва повинні бути емоційність, зацікавленість, захопленість. Ознайомлення зі світом мистецтва збагачує не тільки розум, а й емоції дитини, формує чуйність, уміння розуміти прекрасне.


Методист РМК відділу освіти Маятіна О.І.