back

Відбулися урочистості до Дня медичного працівника. ФОТОрепортаж

16 червня 2011

Сьогодні у великому залі райдержадміністрації відбулися урочисті заходи з нагоди Дня медичного працівника.

«Беззаперечно, це свято людей у білих халатах, свято працівників складної, благородної і шанованої в народі професії, яка покликана повернути людям щастя життя, щастя бути здоровим, щастя працювати, любити, - зазначив у своєму вітальному виступі голова райдержадміністрації Микола Кудрик.

Особливої урочистості святу додає й те, що відзначаємо ми його в рік 20-ої річниці Незалежності нашої держави. За роки незалежності наша держава здійснила значний крок у напрямку демократизації суспільства, реформування економіки, соціальної сфери, політики. У контексті цих перетворень, цілеспрямовано, здійснюється і реформування медицини, реалізуючи які, ми зможемо вийти на більш високий рівень медичного обслуговування населення, створити сучасну матеріальну і лікувальну базу, значно покращити здоровя людей.

Районна влада ніколи не стояла осторонь ваших проблем і турбот. Завдяки спільним зусиллям районної влади та керівництва районної лікарні Чернігівська районна лікарня стала справжнім центром надання якісної медичної допомоги не лише жителям району, а й обласного центру».

Особливі слова вдячності керівник району висловив ветеранам праці, тим, хто є беззаперечним прикладом сумлінного відношення до виконання покладених обов`язків. Це Машніна Тамара Петрівна -лікар-лаборант клініко-діагностичного відділення, Литвин Віра Пантеліївна - лікар-офтальмолог поліклінічного відділення, Зінченко Віра Віталіївна - завідувач ФАПом с.Роїще, Пархоменко Катерина Василівна - завідувач ФАПом с.Петрушин, Данько Леонід Степанович - лікар-терапевт Іванівської амбулаторії, Тимошенко Микола Михайлович - завідувач ФАПом с.Довжик – вони передавали і зараз передають свій багатий практичний досвід молодим колегам, щоб ті високо цінили свою професію і з гідністю продовжували та примножували трудові здобутки старших товаришів.

З особливим почуттям гордості назвав М.В.Кудрик імена тих медичних працівників, які за значні досягнення і вагомий внесок у розвиток медичної галузі, удостоєні державних нагород: Заслуженого лікаря України Тимошенка В`ячеслава Леонідовича та Заслуженого працівника охорони здоров`я Украни Хижняка Петра Івановича, Божок Наталію Гуріївну, яка нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня, Литвин Віру Пантеліївну – нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня та медаллю «За трудову доблесть», Крищенко Раїсу Іванівну, яка нагороджена медаллю «За працю і звитягу», кандидата медичних наук Василинчука Валерія Володимировича.

Не обминув увагою керівник району і династії лікарів, які працюють у районі.

Наприкінці свого виступу голова райдержадміністрації від себе особисто і від усіх мешканців району висловив медпрацівникам «безмежну вдячність за світлий розум, золоті руки, гарячі серця, сповнені любові до людей, за щиру душевну турботу і співпереживання» і побажав їм міцного здоров`я, щастя, достатку, творчої наснаги у їх гуманній благородній справі, шани і сердечної вдячності від людей.

Зі словами вітання до працівників району звернулися також голова районної ради М.Б.Литвин, помічник народного депутата України М.В.Чечетова Н.В.Катеринич, яка подарувала інфекційному відділенню районної лікарні холодильник, та помічник депутата обласної ради В.Л.Лазаря В.В.Лисенко, який подарував дитячому відділенню райлікарні телевізор. Працівники агропромислового комплексу району подарували хірургічному відділенню ЦРЛ холодильник, районна рада ветеранів інфекційному відділенню вручила телевізор. Слова щирої вдячності за самовіддану працю, чуйність і вірність обраному шляху звучали у вітальних словах працівників гуманітарної та соціальної сфер району, сільських голів та фінансистів.

На урочистостях кращі медпрацівники району були відзначені Грамотами та Подяками райдержадміністрації та районної ради, Центральної районної лікарні та М.-Коцюбинської районної лікарні.

Прекрасний подарунок зробили медпрацівникам працівники культури, подарувавши їм чудовий концерт.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації