back

Розвиток сімейних форм виховання

09 червня 2011

Одним з пріоритетних напрямків роботи служби у справах дітей Чернігівської райдержадміністрації в районі є розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштування дітей під опіку та піклування в сім`ї громадян, дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім`ї.

Статтею 6 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» визначено пріоритетність форм влаштування: усиновлення, опіка (піклування), прийомні сім`ї, дитячі будинки сімейного типу, заклади для дітей.

Станом на 09.06.2011 року на обліку в службі у справах дітей перебуває 152 дитини-сироти та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У сім`ях опікунів/піклувальників виховується 98 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що становить 64,5 % від загальної кількості дітей зазначеної категорії.

У прийомних сім`ях та дитячих будинках сімейного типу виховується 14 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що становить 9,2 % від загальної кількості дітей зазначеної категорії.

У сім`ях кандидатів в опікуни виховується 2 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що становить 1,3 % від загальної кількості дітей зазначеної категорії.

У закладах інтернатного типу виховується 38 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що становить 25 % від загальної кількості дітей зазначеної категорії.

Тобто, із загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що перебувають на первинному обліку служби у справах дітей сімейними формами виховання охоплено 75 % при середньообласному показнику 72%.

Звертаємо увагу, що для вирішення питання влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім`ю необхідно звертатися до служби у справах дітей Чернігівської райдержадміністрації (м.Чернігів, вул.Шевченка, 48, каб. 420, 424, тел. 95-33-35).


Микола Бабинець, спеціаліст служби у справах дітей райдержадміністрації