back

Задля майбутніх поколінь...

08 червня 2011

Сьогодні у великому залі районної ради відбулася краєзнавча конференція щодо налагодження співпраці між Чернігівською районною державною адміністрацією, Чернігівською районною радою та районною організацією Всеукраїнської спілки краєзнавців. У роботі конференції взяли участь заступник керівника апарату райдержадміністрації Л.В.Роззівако, голова районної організації Всеукраїнської спілки краєзнавців, генеральний директор Національного заповідника «Чернігів стародавній» А.Л.Курданов, краєзнавець, викладач Чернігівського державного педагогічного університету ім..Т.Г.Шевченка С.М.Горобець, начальник організаційного відділу районної ради С.М.Струк, вчителі історії загальноосвітніх шкіл, працівники бібліотечних та клубних установ району.

Під час свого виступу Андрій Курданов ознайомив присутніх зі змістом Угоди про співпрацю, яка найближчим часом буде підписана між Чернігівською районною державною адміністрацією, Чернігівською районною радою та районною організацією Всеукраїнської спілки краєзнавців. Зокрема, мова йшлася про розвиток книговидання та ведення Літописів територіальних громад, підготовку до виходу в світ видань: четвертого збірника з історії сіл району “Дніпровське – літописний Навози”; книги Г. Адруг про відомих людей Чернігівського району; зведених матеріалів з історії сіл А. Курданова “Літописи територіальних громад Чернігівського району”; календаря знаменних і пам’ятних дат по Чернігівському району; проведення роботи по уточненню кількості загиблих земляків на фронтах Великої Вітчизняної війни; створення 8-го диску з серії “Пізнай рідний край” з документальним фільмом про оборонні бої 1941 року на території району тощо. «Тільки спільними силами ми зможемо правильно організувати роботу по реалізації умов Угоди задля вивчення та збереження історичних надбань нашого краю», - зауважив голова районної організації Всеукраїнської спілки краєзнавців, звертаючись до районної інтелігенції району - працівників культури та вчителів історії.

Сергій Горобець розповів про пошукову та дослідницьку роботу, яка проводиться районною організацією Всеукраїнської спілки краєзнавців.

Наприкінці зустрічі було презентовано 7-ий диск із серії «Пізнай рідний край», який розповідає про видатних людей Чернігівського району.

По завершенню конференції А.Л.Курданов передав бібліотечним закладам буклети про 8 населених пунктів району, а відділу освіти подарував книгу «Сіверські скрижалі» (про Чернігівський район), видану за сприянням ГО «Чернігівське земляцтво у м.Києві».

Зустріч пройшла в теплій, невимушеній атмосфері.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації