back

У Шестовиці завершився міжнародний фестиваль “Коровель 2011”

19 липня 2011

Протягом 15-16 липня відбувся традиційний міжнародний фестиваль історичного фехтування та сло`’яно-варязької культури “Коровель 2011”. Даний фестиваль проводився біля с. Шестовиця Чернігівського району, на місці найбільшої в Центральній Європі стоянки – городища вікінгів ІХ – ХІІІ ст. за межами Скандинавії.

У цьогорічному фестивалі взяли участь команди з України, Росії та Республіки Білорусь, а саме з міст: Чернігова, Ніжина, Києва, Харкова, Сум, Мінську, Гомеля та Воронежа. Всього зареєстрованих учасників 225 чоловік.

Всіх учасників об`єднувала одна річ – любов до історії. Ніхто не зважав уваги на національність, статок, статус… Мета цього фестивалю – популяризація історичної стрільби, підвищення рівня майстерності учасників, пропаганда здорового й активного способу життя.

За одинадцять років свого існування даний фестиваль, задуманий як засіб збереження і виховання історичної пам`яті людей, став своєрідним символом Чернігово-Сіверського краю.

В ході “Коровелю 2011” відбулися фінальні бої у номінаціях “щит-меч” “меч-меч” та фінальний етап з лучного турніру.

Також на фестивалі була задіяна експозиція “Шестовиця на перехресті століть”, яка представлена Чернігівським історичним музеєм ім. Василя Тарновського.

Наметове містечко на живописному березі річки Десна, захоплюючі поєдинки воїнів в історичних обладунках зі сталевою зброєю, реконструкція історичного вбрання та побуту стародавніх слов`ян та вікінгів, стародавні обряди, пісні та танці, веселі ігри і забави, ярмарок сувенірів – все це мали змогу побачили на власні очі мешканці Чернігівської області та гості фестивалю. За два дні міжнародний фестиваль слов`яно-варязької культури та історичного фехтування “Коровель 2011” відвідало понад три тисячі гостей та глядачів.

Джерело: Воробей Валентин, Головне управління культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації,http://monitor.chernigov.net