back

До холодів будуть із газом

30 травня 2011

Уже восени цього року жителі Пакульської територіальної громади, ймовірно, будуть із газом. Таку обнадійливу інформацію днями почули мешканці сіл Семенягівка й Пакуль від керівників районної влади і народного депутата України Михайла Чечетова.

За словами представника управління комунального будівництва облдержадміністрації, вартість майже восьми кілометрів підвідного газопроводу від Дніпровського коштуватиме державній казні 1 млн. 962 тис. грн. Майже всю роботу з оформленням необхідних документів зроблено. Початок будівництва планується на першу декаду липня.

Довжина розподільчого газопроводу по Семенягівці, Лінеї та Пакулю має бути 17 км. Роботи йдуть повним ходом. Кількість охочих провести газ в оселі зростає. Як зазначив голова райдержадміністрації Микола Кудрик, вартість такої «процедури» становить 5,5 тис. грн. Це при тому, що у Довжику люди платили стільки ж п`ять років тому, та ще й доплачували по тисячі з «хвостиком».

Під час зустрічі семенягівців і пакульців із поважною делегацією представників влади і виконавця робіт людей цікавили різні питання. Найбільше вони переживали, щоб омріяний газопровід не став довгобудом. Наступна тривога: де взяти одразу таку суму, щоб усе оплатити й придбати обладнання. Адже село маленьке і бідне, як вважають самі мешканці, багато пенсіонерів. Районна влада передбачила й це, домовившись із кредитною спілкою про надання цільових кредитів у межах трьох відсотків річних. Посередником і помічником у цій справі визначено Пакульського сільського голову Ларису Ковальчук. Питання про закупівлю якісного газового обладнання вирішуватимуться в робочому порядку. Тут важливо не затягувати справу до осені, а встигнути протягом літа.

Під час зустрічей із людьми спілкувалися і народний депутат Михайло Чечетов, і голова райради Михайло Литвин, і депутат райради Сергій Мотрич.До речі, він поінформував своїх виборців, що незабаром у центрі Пакуля з`явиться електричне освітлення: обладнання вже придбане, незабаром почнеться монтування.

Михайло Чечетов сказав, зокрема, що на ремонт доріг нашому району цього річ виділено 27 млн. грн. Він наголосив, що село треба піднімати не словами, а ділами – газопроводами, дорогами, школами. Народний депутат зазначив, що держава свої зобов`язання виконає. Відтак і селяни мають сповна долучитися до газифікації осель. Тоді не виникне довгобудів і непорозумінь.


За інформацією районної газети «Наш край»