back

Підведено підсумки Всеукраїнського конкурсу «Податки очима дітей – 2011»

27 травня 2011

Чернігівська міжрайонна державна податкова інспекція підбила підсумки першого етапу Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості “Податки очима дітей – 2011”, який проведено з метою розвитку податкової культури молоді Чернігівського району за напрямами дитячої творчоcті з податкової тематики «Художні твори», «Твори декоративно-прикладного мистецтва» та «Літературні твори».

На конкурс надійшла значна кількість дитячих робіт за різними напрямами творчості. Журі було надзвичайно важко визначити переможців, бо всі роботи виконані старанно, мають податковий зміст та відповідають вимогам конкурсу.

Так, згідно з рішенням журі, за напрямом дитячої творчої «Художні твори» (малюнки) у віковій категорії 9-11 років перемогу здобула Пінчук Діана – учениця Новобілоуської ЗОШ І-ІІІ ступеня з роботою «Правило старе, як світ».

За напрямом «Твори декоративно-прикладного мистецтва» у віковій категорії 12-15 років перемогу здобули Мала Тетяна з батиком та кольоровими стрічками «Кожен повинен наповнювати державну скарбничку» та Сердюк Ірина з декоративними скульптурами з картону, тканини та стрічок «Податкові інспектори». Дівчатка мешкають в смт. М.-Коцюбинське і є вихованцями М.-Коцюбинської школи мистецтв.

За напрямом «Літературні твори» у віковій категорії 12-15 років здобула перемогу Якуба Марина – учениця Киїнської ЗОШ І-ІІІ ступеня з роботою «Село Вишенки».

З кожним роком все більше спостерігається тенденція зростання обізнаності та розуміння ролі податкової служби в суспільстві у дітей. Основу їх майбутніх успіхів складуть знання, які вони отримають уже сьогодні. Тому важливо, щоб діти усвідомили: аби жити в достатку, отримувати заробітну плату, мати захищену старість, – необхідно добросовісно платити податки.


Світлана Волкова, перший заступник начальника Чернігівської МДПІ