back

Оздоровлення дітей в 2011 році

30 травня 2011

Правлінням Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності розроблено Програму щодо відновлення здоров`я застрахованих осіб і членів їх сімей на 2011рік.

Програмою передбачено часткове фінансування оздоровлення дітей шкільного віку від 7 до 18 років, які є членами сімей застрахованих осіб із розрахунку на один людино-день: на харчування - 35 грн; на лікування і культурні заходи – 3 грн.

Крім того, Постановою КМУ затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для оздоровлення дітей працівників агропромислового комплексу. Часткова доплата АПК становить 725 грн. вартості путівки тривалістю 21 день.

До цієї категорії дітей належать діти шкільного віку, батьки або один з батьків яких працює у сільській місцевості району, зокрема у фермерському господарстві, на підприємствах, в організаціях, що виробляють або переробляють сільськогосподарську продукцію, у ветеринарних лікарнях, закладах соціальної сфери села (освіта, культура, охорона здоров”я, комунальна служба).

Виходячи з вартості одного ліжко-дня 120 грн. орієнтовна доплата становить:

- при тривалості оздоровчої зміни 21 день (вартість путівки 2520 грн.) часткова доплата Фонду становить 798 грн., доплата батьків 997 грн., доплата АПК 725 грн;

- при тривалості оздоровчої зміни 18 днів (вартість путівки 2160грн.) часткова доплата Фонду – 684 грн., доплата батьків 855 грн., доплата АПК 621 грн.;

- при тривалості оздоровчої зміни 14 днів (вартість путівки 1680 грн.) доплата Фонду - 532 грн., доплата батьків 665 грн., доплата АПК 483 грн.

Правлінням обласного відділення Фонду затверджений перелік дитячих оздоровниць Чернігівщини, до якого включені всі заклади, які надали пропозиції з оздоровлення дітей з використанням коштів Фонду. В тому числі і ті, що вже багато років оздоровлюють дітей та користуються популярністю серед дітей завдяки хорошому відпочинку, а саме: “Десна” (с.Ладинка), “Деснянка” (Куликівський район), “Юний хімік” (смт.Седнів), “Електронік” (с.Снов”янка), “Казковий” і “Остреч” (м.Мена).

Разом з тим хочу зазначити,, що Фонд та АПК сплачують часткову вартість путівки, то актуальним є питання оплати решти її вартості, тому що не всі батьки в змозі знайти кошти для доплати. Добре, коли до цього долучаться кошти профспілкових організацій, підприємств, установ та організацій.

Сподіваємось, що спільна робота, залучення всіх учасників фінансування літньої оздоровчої кампанії сприятиме організації повноцінного та якісного оздоровлення дітей нашого району.

З питань оздоровлення дітей звертатись у Чернігівську міжрайонну виконавчу дирекцію за телефонами: 3-27-79, 671-089.


За інформацією фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Адреса: 14035, м. Чернігів, вул.Шевченка, 48

Телефон/факс: (0462) 67-66-02

Адреса електронної пошти: [email protected]

Технічна підтримка[email protected]