back

Зі святом, дорогі ветерани!

06 травня 2011

Сьогодні в райдержадміністрації відбулися урочистості та святковий концерт з нагоди 66-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. У заході взяли участь голова райдержадміністрації М.В.Кудрик, голова районної ради М.Б.Литвин, їх заступники, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники установ та організацій району, сільські та селищні голови, депутати районної ради, а також ті, кого безпосередньо стосується це свято – ветерани Великої Вітчизняної війни, учасники бойових дій, інваліди, вдови загиблих.

«Шістдесят шість років минуло від незабутнього травня 1945 року, але й сьогод¬ні величний подвиг захисників і визволите¬лів Вітчизни символізує тріумф справедли¬вості, залишається невичерпним джерелом патріотизму та незламної віри у свої сили, - підкреслив у своєму вітальному виступі голова райдержадміністрації Микола Кудрик. - …Навіки у наших серцях залишиться подвиг 20-ти тисяч наших земляків – уродженців Чернігівського району, які билися з лютим ворогом на всіх фронтах від Білого до Чорного морів. Назавжди в історію Чернігівського району вписані імена 13 Героїв Радянського Союзу - Блажкуна Андрія Федоровича з Ведилець, Руденка Якова Федоровича з М.-Коцюбинського, Свириденка Анатолія Григоровича з Нового Білоуса, Петрушевича Василя Васильовича з Киїнки, та інших, за мужність і відвагу 9755 нагороджені бойовими орденами і медалями. Золотими літерами на Меморіалах Слави викарбувані імена близько 12 тис. наших земляків, які не повернулися з поля бою до своїх осель, сімей, не дочекалися радісного свята Перемоги».

Наприкінці свого виступу керівник району побажав ветеранам міцного здоров`я, бадьорості духу, щастя, мирного неба, натхнення і оптимізму, успіхів у повсякденних справах на благо нашої держави, доброту і злагоди їх рідним!

Зі словами вітання до присутніх також звернулися голова районної ради Михайло Литвин, голова Чернігівської районної ради ветеранів Анатолій Гапич, військовий комісар об`єднаного військового міського комісаріату, полковник Володимир Кравчук, голова М-Коцюбинської ради ветеранів Анатолій Скуратович, а голова ради Київської громадської організації «Товариство ветеранів розвідки Військово-Морського Флоту», капітана ІІ рангу Олександр Мармашов не лише привітав присутніх зі святом, а й вручив голові райдержадміністрації Миколі Кудрику та начальнику відділу освіти Лідії Гаєвській пам`ятні медалі за збереження пам`яток історії.

З нагоди свята та за вагомий внесок у патріотичне виховання підростаючого покоління голова райдержадміністрації М.В.Кудрик та голова районної ради М.Б.Литвин вручили Грамоти Андрієнку Івану Григоровичу (с.Анисів), Команді Олександру Миколайовичу (с.Жукотки) та Короткому Василю Миколайовичу (с.Іванівка).

Також Михайло Литвин зачитав присутнім вітальну листівку від Прем`єр-Міністра України Миколи Азарова, а Микола Кудрик привітав усіх з Днем Перемоги від імені народного депутата України Михайла Чечетова, разом з головою районної ради та своїми заступниками він усім ветеранам вручив подарунки від народного депутата.

По завершенню урочистої частини відбувся святковий концерт.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації