back

Про травматизм та витрати на допомогу по догляду за хворою дитиною

30 серпня 2011

Відповідно наказу директора виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 07.07.200 року № 73 з 01.08.2011 року запроваджено Порядок по упередженню неправомірного віднесення витрат за рахунок коштів Фонду на отримання фінансування для виплати застрахованим особам матеріального забезпечення по невиробничому травматизму.

Страхувальники обов`язково усно з послідуючим письмовим повідомленням, інформують робочий орган Фонду про кожний випадок травматизму.

За участю представника робочих органів Фонду розслідування випадків невиробничого травматизму проводится по підприємствах, установах та організаціях, які віднесені до групи ризику (сільськогосподарські підприємства, лісгоспи, заводи, підприємства з небезпечними умовами праці та інші). Розслідування проводиться на підставі листка непрацездатності, табеля робочого часу, розпорядку дня, наказу про створення комісії, пояснювальної потерпілого, інформації лікувального закладу та іншої інформації. Після чого, у разі погодження всіх обставин, страхувальником проводиться нарахування по листку непрацездатності та подається заявка до дирекції на фінансування.

Всі інші страхувальники, які не віднесені до ризикових (бюджетні установи та інші установи, де мала ймовірність травм) розслідування проводять самостійно та разом із заявкою на фінансування подають до фонду документи (листок непрацездатності, табель робочого часу, розпорядок дня, наказ про створення комісії, пояснювальну потерпілого, Акт за ф. НТ та іншу інформацію) для аналізу та з`ясування причин отримання травми.

Без висновків комісії за участю у розслідуванні представника Фонду, або аналізу причини травми, отримання фінансування для виплати застрахованим особам матеріального забезпечення по невиробничому травматизму неможливо.

У разі відсутності інформації від страхувальника про отримання працівником травми, результатів розслідування нещасного випадку за участю представника робочого органу відділення Фонду, аналізу причини травми, заяви-розрахунки на фінансування матеріального забезпечення (травматизм) не будуть прийматися і в даному випадку буде проведена позапланова перевірка за участю представника відділу з питань експертизи тимчасової непрацездатності обласного відділення Фонду.

Крім того, при наданні заяв-розрахунків на виплату допомоги по догляду за хворою дитиною, страхувальники обов`язково повинні надавати відомості про дитину, а саме: в якому навчальному або дошкільному закладі перебуває дитина, її ім`я та по батькові. Ці дані необхідні для проведення зустрічних звірок спеціалістами дирекції.


За інформацією Чернігівської міжрайонної виконавчої дирекції ФСС з ТВП