back

Із засідання Колегії райдержадміністрації

28 квітня 2011

Сьогодні в малій залі районної ради відбулося засідання Колегії райдержадміністрації, яке вів голова райдержадміністрації М.В.Кудрик. На порядок денний засідання виносилося два питання: «Про організацію роботи щодо запобігання бездоглядності неповнолітніх виконавчими комітетами Іванівської, Ковпитської Пльохівської сільських та Олишівської селищної рад» та «Про стан виконання Указу Президента України від 7 лютого 2008 року №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

По першому питання виступили начальник служби у справах дітей Анатолій Усик, начальник відділу освіти Лідія Гаєвська, директор Центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді райдержадміністрації Алла Кот та представник кримінальної міліції Юрій Король. Вони детально розповіли, яка робота проводиться в районі для того, щоб зменшити кількість неблагополучних сімей, по запобіганню насилля над дітьми в таких сім`ях, а також, які профілактичні заходи проводяться з так званими «важкими» дітьми. Зокрема, Лідія Гаєвська зазначила, що працівники освіти намагаються залучати таких дітей до участі у різноманітних гуртках, які працюють при навчальних закладах району. Вона повідомила, що з метою організації позашкільного навчання дітей населених пунктів району, відділом освіти розроблено районну Програму розвитку позашкільного навчання, яка буде розглядатися на черговій сесії районної ради. Також виступаючі розповіли про те, яким чином проводиться робота по усиновленню дітей, про прийомні родини (а їх в районі налічується 9).

Голови територіальних громад із Ковпит (Печерна А.А.), Олишівки (Матвієнко О.П.), Пльохова (Кравченко А.М.) розповіли про роботу громадських комісій, створених при виконкомах сільських та селищних рад, щодо запобігання бездоглядності дітей та підлітків.

Підводячи підсумки по першому питанню, заступник голови райдержадміністрації Анатолій Кругол наголосив на тому, що питання дитячої бездоглядності було і залишається одним із найактуальніших, тому «усі служби, керівники яких виступали на Колегії, мають тісно співпрацювати у цьому напрямку».

Начальник юридичного відділу по роботі зі зверненнями громадян Олена Синько проаналізувала стан виконання Указу Президента України «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» структурними підрозділами райдержадміністрації та територіальними громадами району.

Члени Колегії прийняли до відома звіти виступаючих. За результатами засідання було прийнято відповідне розпорядження.


Відділ з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації