back

Стан оздоровлення дітей - на особливому контролі

14 липня 2011

13 липня члени районної державної надзвичайної протиепідемічної комісії, яку очолює заступник голови райдержадміністрації Горбань А.Т., взяли участь у селекторній нараді чергового засідання державної надзвичайної протиепідемічної комісії при обласній державній адміністрації, де розглядалися питання щодо ситуації, що склалася в оздоровчих закладах області, зокрема, про дотримання вимог санітарного законодавства в закладах оздоровлення і відпочинку.

Так, під наглядом Чернігівської рай санепідемстанції знаходиться 5 оздоровчих закладів: санаторій «Десна» (с.Ладинка), ДЦ «Юний хімік» (смт.Седнів), ДОЗ «Зміна» (смт.Седнів), ПП «Відкриті двері» (с.Н.Білоус) та Подусівка (на даний час не працює). До початку оздоровчої кампанії в даних закладах районною санепідемстанцією була проведена перевірка їх готовності до роботи у відповідності до вимог санітарного законодавства в закладах оздоровлення і відпочинку, зроблено аналізи стану харчоблоків, води - водопровідної та річкової, ґрунту, змивів, радіаційні заміри тощо, про що свідчать акти прийомки.

За результатами наради заступник голови облдержадміністрації, голова обласної державної надзвичайної протиепідемічної комісії В.М.Тканко дав відповідні доручення. Зокрема, що стосується оздоровчих закладів, розташованих на території Чернігівського району: проведення медичного огляду працівників та дітей, виконання планових завдань по приведенню в належний санітарно-гігієнічний стан оздоровчих закладів, по наявності в харчоблоках проточної води і т.п.


За інформацією відділу з питань охорони здоров`я та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації