back

Перевірки закладів торгівлі щодо формування роздрібних цін тривають

18 травня 2011

З метою стабілізації цінової ситуації на споживчому ринку району та контролю за виконанням розпорядження голови обласної державної адміністрації від 31.05.2008 №199 щодо встановлення граничних рівнів торгівельних надбавок на соціально значущі продукти харчування, представниками управління економіки райдержадміністрації спільно з державною інспекцією з контролю за цінами в Чернігівській області, починаючи з серпня 2010 року проводяться обстеження закладів торгівлі району.

З початку 2011 року здійснено 9 виїздів з проведенням перевірок у 31 закладі торгівлі. До 9 суб`єктів господарювання застосовано штрафні санкції та зобов`язано при формуванні роздрібних цін на основні продукти харчування дотримуватися граничних торгівельних надбавок, регламентованих розпорядженням голови облдержадміністрації.

Основними порушеннями є завищені торгівельні надбавки на хліб (від 0,10 до 0,15 грн.), олію соняшникову (від 1,70 до 3,60 грн.).

З суб`єктами господарювання у сфері торгівлі проводиться роз`яснювальна робота та вказується на недоліки.

18 травня 2011 року здійснено черговий виїзд по обстеженню об`єктів торгівлі в смт. Седнів, с.Киселівка щодо дотримання граничних торгівельних надбавок на соціально значущі продукти харчування. Серед 5 перевірених закладів торгівлі порушень у формуванні цін не виявлено.


За інформацією управління економіки райдержадміністрації