back

Районний семінар-практикум для учителів фізики в Седнівській школі

27 квітня 2011

26-го квітня учителі фізики Чернігівського району взяли участь в семінарі-практикумі на тему: «Виховання інтересу до вивчення фізики. Екологічне виховання», який відбувся на базі Седнівської загальноосвітньої школи.

Приурочений урок 25-й річниці трагедії Чорнобильської АЄС містив значний виховний аспект та був проведений у формі конференції. Компететна комісія у складі голови, інженерів, кореспондентів та двох членів із числа учнів детально розглянула причини аварії на ЧАЕС. Також на уроці використана комп’ютерна презентація про розвиток атомної енергетики, яку підготував учень 10 класу Сергій Арапін.

Не залишили байдужими присутніх фрагменти документальних фільмів про Чорнобильську катастрофу та її наслідки. Але найбільш схвилював учасників заходу емоційний виступ голови обласної організації «Союз Чорнобиль» (м. Мукачево) Олени Тарасевич, яка на час трагедії проживала в Прип’яті і була свідком тих рокових днів.

Наприкінці семінару вчитель фізики Ніна Сергієнко поділилась досвідом роботи щодо розвитку інтересу до вивчення фізики та екологічного виховання учнів, ознайомила зібрання з науково-методичною літературою з даної проблеми. Педагоги обмінялися електронними програмними педагогічними засобами та щиро подякували колектив школи за привітну зустріч та проведену роботу.


В.О. Степанець, методист РМК