back

На сесії районної ради звітував голова райдержадміністрації Микола Кудрик

26 травня 2011

25 травня за участі народного депутата України Михайла Чечетова відбулась четверта сесія Чернігівської районної ради Чернігівської області шостого скликання. Серед запрошених депутати районної ради, сільські, селищні голови, керівники управлінь та відділів райдержадміністрації.

З питання реалізації делегованих районною радою повноважень державній районній адміністрації звітував керівник району Микола Кудрик, який зазначив, що у реалізації делегованих повноважень основним є забезпечення збалансованого економічного і соціального розвитку території району та ефективне використання природних, трудових і фінансових ресурсів.

Для розв`язання завдань, що стоять перед районом, за звітний період проведено 12 засідань колегії райдержадміністрації, з них: розширених – 9, спільних з Президією районної ради – 1, за участю представників обласних структур – 2.

Щоквартально розглядався хід реалізації Програми економічного і соціального розвитку та бюджету району. Вжиті кардинальні заходи дали змогу реалізувати визначені показники.

За підсумками 2010 року промислова галузь району забезпечила збільшення обсягів промислового виробництва в 2,5 рази в порівнянні з 2009 роком. Підприємствами та організаціями району у розвиток економіки залучено 112 млн. грн. інвестицій в основний капітал, що на 63,4 % більше ніж у 2009 році. Вже за перший квартал поточного року залучено 13,9 млн.грн.

В агропромисловому комплексі району за підсумками 2010 року отримано валової продукції на суму 64,9 млн.грн., що складає 84,2 % до рівня попереднього року, в т.ч. в галузі тваринництва 20,1млн грн (93,9%), в галузі рослинництва - 44,8 млн грн. (80,4%).

У 2010 році рілля оброблялась на площі 45тис. га. В 2011 році планується засіяти 53тис га, що на 8 тис га більше. Всього зернових буде посіяно 35тис. га, що на 5,5 тис га більше року минулого.

Невід`ємною складовою сільського господарства є тваринництво. Так вироблено м`яса – 114,5 %, (303 тонни ), реалізовано м`яса – 122,3 % (298 тонн ), вироблено молока – 97,1 %. (2 454 тонни).

З метою стабілізації ситуації в тваринницькій галузі в 2011 році планується ввести в експлуатацію І чергу тваринницького комплексу на 250 голів з доїльним залом в с.Довжик ( ВАТ «Чернігівське головне племпідприємство») та збільшити поголів`я корів в с.Іванівка (ТОВ «Агрофірма Іванівська») та с.Малинівка (ФГ «Мандрико»).

У районі триває процес врегулювання земельних і майнових відносин. З 26 тисяч громадян, що мають право на земельну частку, державні акти виготовленні для 23 680 громадян, отримали їх вже 22 790 громадян, що складає 95% від загальної кількості. Середній розмір орендної плати за земельний пай становить 3%.

Упродовж 2010 року та першого кварталу 2011 років основна увага районної державної адміністрації у сфері житлово-комунального господарства. За звітний період в експлуатацію введено 31,7 тис.м² житла загальною вартістю 35,9 млн.грн., що майже у 4 рази більше, ніж за попередній аналогічний період.

За кошти місцевого бюджету проведені поточні ремонти доріг у населених пунктах району на суму 634,9 тис.грн. Філією «Чернігівський райавтодор» на експлуатаційне утримання та поточний ремонт доріг Чернігівського району витрачено 5,4 млн.грн.

В районі опрацьована і впроваджена схема газифікації населених пунктів із залученням різних джерел фінансування. Зокрема, підвідні газопроводи споруджуються із залученням державних коштів, а газопроводи по населених пунктах фінансуються за рахунок пайових внесків населення та інвесторів. Так у 2010 році через схему співфінансування ( а це майже 2 млн. грн.) у районі побудовано 27 км підвідних газопроводів. Газифіковано 5 населених пунктів: с.Довжик, с.Мохнатин, с.Унучки, с.Жукотки, с.Сел.Слобода, у яких проживає більше 2-х тисяч жителів. У поточному році розпочаті роботи по газифікації сіл Пакуль, Семенягівка, Лінея.

У рамках програми «Питна вода» за рахунок коштів державного бюджету проведені роботи по будівництву водопровідної мережі в с.Новий Білоус (перша черга протяжністю 2,1 км на суму 572,4 тис.грн.), реконструкції першої черги водопровідної мережі в смт. Седнів на суму 713 тис.грн.

За підсумками 2010 року вдалося погасити заборгованість та забезпечити своєчасність виплати заробітної плати на підприємствах та установах району.

У районі за звітний період забезпечене стабільне функціонування системи соціального захисту та соціального забезпечення населення. Повністю здійснені видатки по державним цільовим субвенціям на надання населенню допомог, пільг та субсидій, також, згідно з чинним законодавством, проведено своєчасне та в повному обсязі надання населенню всіх видів допомог, субсидій та пільг та забезпечено виплату пенсій та грошової допомоги.

Також голова райдержадміністрації охарактеризував здобутки в гуманітарній сфері, звернув увагу на напрямки діяльності райдержадміністрації щодо збереження історико-культурних та духовних надбань.

Депутати районної ради також розглянули питання щодо виконання районного бюджету за І квартал 2011 року та внесли зміни до рішення районної ради «Про районний бюджет на 2011 рік», затвердили ряд Програм, заслухали звіт комунального підприємства «Редакція Чернігівської районної газети «Наш край» Чернігівської районної ради Чернігівської області про їх діяльність та призначили на посаду редактора комунального підприємства Валентину Мастєрову.

Всього під час сесії районної ради розглянуто 20 питань.

За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ