back

Оздоровлення дітей в 2011 році

26 квітня 2011

Правлінням Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності прийнято Постанову, якою затверджено Програму, щодо відновлення здоров`я застрахованих осіб і членів їх сімей на 2011 рік.

Програмою передбачено часткове фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах з метою зменшення їх захворюваності.

Також, прийнято Постанову про фінансування оздоровлення дітей, якою передбачені витрати на часткове фінансування оздоровлення дітей шкільного віку від 7 до 18 років. Норми витрат у дитячих закладах за рахунок коштів Фонду передбачені із розрахунку на один людино-день, а саме:

-

на харчування - 35 грн;

-

на лікування і культурне обслуговування – 3 грн.

При вартості одного ліжко-дня 120 грн.:

- при тривалості оздоровчої зміни 21 день часткова доплата Фонду становить 798 грн., (доплата батьків 1722 грн.);

- при тривалості оздоровчої зміни 18 днів часткова доплата Фонду – 684 грн., (доплата батьків 1476 грн.);

- при тривалості оздоровчої зміни 14 днів доплата Фонду - 532 грн., (доплата батьків 1148 грн.).

Правлінням обласного відділення Фонду затверджений перелік дитячих оздоровниць Чернігівщини, до якого включені всі заклади, які надали пропозиції з оздоровлення дітей з використанням коштів Фонду. В тому числі і ті, що вже багато років оздоровлюють дітей та користуються популярністю серед дітей завдяки хорошому відпочинку, а саме: “Десна” (с.Ладинка), “Деснянка” (Куликівський район), “Юний хімік” (смт.Седнів), “Електронік” (с.Снов`янка), “Казковий” і “Остреч” (м.Мена).

Згідно розподілу коштів для часткового фінансування оздоровлення дітей Чернігівського району на 2011 рік передбачено 101,2 тис. грн., це повинно оздоровитись 148 дітей.

Враховуючи те, що Фонд сплачує часткову вартість путівок до дитячих оздоровчих закладів, то актуальним є питання оплати її решти, тому що не всі батьки в змозі доплатити. Для цього, можливо долучити кошти підприємств, установ та організацій за місцем роботи застрахованих осіб та кошти профспілкових організацій.

З метою ефективного планування, раціонального використання коштів Фонду на часткове фінансування оздоровлення дітей в поточному році звертаємось до страхувальників (підприємств, установ та організацій) району надати пропозиції неохідної суми коштів.

Сподіваємось, що спільна робота, залучення всіх учасників фінансування літньої оздоровчої кампанії сприятиме організації повноцінного та якісного оздоровлення дітей.

З питань оздоровлення дітей звертатись у Чернігівську міжрайонну виконавчу дирекцію за телефонами: 3-27-79, 671-089.


Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності