back

Відбулася сесія рйонної ради

15 вересня 2011

Сьогодні відбулося пленарне засідання п`ятої сесії Чернігівської районної ради шостого скликання, у роботі якого взяли перший заступник голови обласної ради І.І.Коробка, а також начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, сільські та селищні голови.

Розпочалося засідання з урочистої частини, під час якої голова районної ради Михайло Литвин разом з першим заступником голови обласної ради Іваном Коробкою вручили депутатам районної ради дипломи та медалі за зайняте друге місце в обласній спартакіаді серед депутатів місцевих рад Чернігівщини з міні-футболу

До порядку денного сесії районної ради було внесено 22 питання. Зокрема, про виконання Програми соціально-економічного розвитку району за підсумками І півріччя 2011 року, виконання районного бюджету за І півріччя 2011 року та внесення змін до рішення районної ради від 30 грудня 2010 року "Про районний бюджет на 2011 рік" розповіла начальник фінансового управління райдержадміністрації Л.І.Потапенко.

Головний лікар Центральної районної лікарні Д.М.Руденко доповів про хід виконання районної Програми забезпечення профілактики ВІЛ– інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ – інфікованих і хворих на СНІД на 2010 – 2013 роки в ІІ півріччі 2010 року та в І півріччі 2011 року та районної Програми «Репродуктивне здоров`я населення Чернігівського району» на період 2008 – 2015 років в ІІ півріччі 2010 року та І півріччі 2011 року. Він також звернувся до депутатів районної ради з проханням надати дозвіл на реконструкцію нежитлових приміщень під службове житло Анисівської та Редьківської амбулаторій загальної практики сімейної медицини.

Про хід виконання Програми надання адресної одноразової грошової допомоги доповіла начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Лугова.

Начальник районного БТІ В.В.Клюка запропонував затвердити Перелік об`єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ Чернігівського району.

Депутати заслухали звіти керівників комунальних підприємств Чернігівської районної ради Чернігівської області «Архітектурно-будівельний центр» та «Агенство інвестиційного розвитку».

Начальник районного відділу освіти, депутат районної ради Лідія Гаєвська звернулася до колег з проханням підтримати ініціативу Ладинської територіальної громади щодо присвоєння Ладинській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів Чернігівської районної ради Чернігівської області імені героїв Пінської військової флотилії.

Також депутати заслухали інформацію про хід виконання низки районних програм, що стосуються розвитку фізичної культури і спорту, роботи з молоддю, ознайомились із Програмою розвитку культури та туризму в Чернігівському районі на 2011 – 2015 роки.

Керуюча справами районної ради Ірина Кудрик інформувала зібрання про підвищення ефективності використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ Чернігівського району шляхом удосконалення орендних відносин, запропонувала депутатам внести зміни до плану роботи районної ради на 2011 рік.

По всім 22 питанням порядку денного депутати прийняли схвальні рішення.

Після розгляду основних питань перед присутніми виступив перший заступник голови обласної ради І.І.Коробка, який розповів про роботу обласної ради, про виконання обласної Програми соціально-економічного розвитку на 2011 рік та бюджетні проблеми, відзначивши при цьому позитивну динаміку, яка нині спостерігається у Чернігівському районі. Він наголосив на налагодженні співпраці між усіма гілками влади задля одержання позитивних результатів в економічній та соціальній сферах.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації