back

У районі готуються до належного відзначення 20-ої річниці Незалежності України

17 травня 2011

Сьогодні в малій залі районної ради відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення в районі Дня Державного Прапора України та 20-ої річниці Незалежності України, яке провів голова райдержадміністрації М.В.Кудрик. На засіданні обговорювалося питання про хід підготовки до відзначення в районі Дня Державного Прапору та Дня Незалежності України.

«З метою належного відзначення в районі Дня Державного Прапору України та 20-ої річниці Незалежності України затверджено районний план заходів. Деякі з них уже успішно виконані, зокрема, аматори народного мистецтва району успішно прозвітували на сцені обласного академічного музично-драматичного театру ім..Т.Г.Шевченка 9 квітня п.р. у рамках творчого звіту районів та міст Чернігова, Ніжина, Прилук «Живи, незалежна і сильна, і слався, єдина, в віках!», приуроченому 20-ій річниці Незалежності України. Також триває робота по реалізації в районі завдань Року освіти та інформаційного суспільства, виділені кошти на будівництво навчального закладу у смт.Седнів, найближчим часом планується введення в дію дошкільних навчальних закладів у Дніпровському та Андріївці, тощо - зазначив Микола Кудрик, - Підготовка та проведення ювілейних заходів до 20-ої річниці Незалежності України триває відповідно до наміченого плану.»

Керівник апарату райдержадміністрації ознайомив членів організаційного комітету з основними завданнями щодо реалізації наміченого плану заходів. Зокрема, він зазначив, що з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та 20-ої річниці Незалежності України в усіх населених пунктах області пройдуть урочисті зібрання, святкові концерти та покладання квітів до пам`ятних знаків, пам`ятників видатним діячам українського державотворення, борцям за незалежність, воїнам, полеглим за свободу України. Усі ці заходи відбудуться за участю представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представників громадських та релігійних організацій, політичних партій.

Він також наголосив на тому, що в цьому році біля будівлі районної ради відбудеться урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та акція «Я громадянин України» з врученням паспортів України обдарованим шістнадцятирічним юнакам і дівчатам району, участь у якій братимуть керівники області.

Підростаюче покоління представлятиме район на обласному зльоті юних туристів-краєзнавців, активістів руху учнівської молоді «Моя земля – земля моїх батьків», присвяченому 20-ій річниці Незалежності України, що проходитиме на базі дитячого табору «Юний турист» (с.Количівка Чернігівського району); на обласному конкурсі на кращу модель опорної школи, присвяченому 20-ій річниці Незалежності України, а учасники художньої самодіяльності – на VІ Міжнародному фольклорному фестивалі національних культур «Поліське коло».

У церквах усіх конфесій 24 серпня будуть проведені молебні за Україну і Український народ.

У рамках Всеукраїнського літературно-мистецького свята «Седнівська осінь» буде організовано та проведено День Чернігівського району, приурочений 20-ій річниці Незалежності України.

«Ювілейні заходи повинні висвітлюватися в засобах масової інформації», - наголосив керівник району. З цією метою на сайті райдержадміністрації та в районній газеті «Наш край» буде відкрито рубрику «До 20-ої річниці Незалежності України».

Процес підготовки та проведення заходів до свята перебуває на постійному контролі у керівництва райдержадміністрації, оскільки це не лише не лише культурно-масові заходи, а цілий комплекс заходів у різних сферах діяльності: сільському господарстві, освіті, медицині тощо, які мають покращити життя людей.

За результатами засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення в районі Дня Державного Прапора України та 20-ої річниці Незалежності України голова райдержадміністрації дав відповідні доручення.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації