back

Щастя творити добро

17 травня 2011

Під таким гаслом пройшла у закладах освіти району Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця». Цього року вона була присвячена допомозі дітям хворим на діабет.

Проведена широка роз`яснювальна робота щодо мети та актуальності проведення зазначеної акції серед педагогів, учнівської молоді, батьківської громадськості. У освітніх закладах району пройшли виступи волонтерських агітбригад. Класними керівниками проведені бесіди «Турбота про інших» та «Щастя творити добро». Єдиний урок «Добро починається з тебе» проведено у Киселівському НВК, Старобілоуській, Радянськослобідській, Іванівській школах, Гончарівській, М.-Коцюбинській гімназіях.

Школярі та педагоги 39 навчальних закладів взяли участь у зборі благодійних коштів. У ході проведення акції відділом освіти перераховано 6836 грн. благодійних коштів.

Найбільшу активність проявили волонтерські загони Петрушинської, Ягіднянської, Снов`янської, Краснянської, Смолинської, Слабинської, Жукотківської, Краснянської, Ковпитської шкіл, Гончарівської гімназії, Киселівського та Пісківського навчально-виховного комплексу.

Збір коштів супроводжувався благодійними концертами шкільних хореографічних колективів, вокальних ансамблів, кращих читців «Подари радість людям».

Учні Киїнської ЗОШ І-ІІІ ст. брали участь у благодійному конкурсі «Міс школи» та з родинами – у вітальні для мам.

Учні Хмільницького НВК провели благодійний конкурс малюнків на асфальті «Як я бачу своє майбутнє».

Учні Редьківського НВК розігрували лоторею.

Агітбригада Снов`янської ЗОШ І-ІІ ст. виступила перед жителями села на тему «Наше здоров`я у наших руках», учні змагалися у конкурсі малюнків «Будьмо чуйними» та у родинному спортивному святі «Тато, мама і я – дружна сім`я».

У ході благодійних ярмарків під назвою «Стежка милосердя», які пройшли у Киселівському навчально-виховному комплексі, Петрушинській, Смолинській, Киїнській, Іванівській школах сільська громадськість мала нагоду придбати учнівські вироби з бісеру, глини, солоного тіста, прикраси, вишивані серветки, а також солодощі.


Олена Маятіна, методист райметодкабінету