back

А пам`ять навічно у наших серцях

26 квітня 2011

Напередодні однієї з найтрагічніших дат в історії нашої народу – 26 квітня – Дня Чорнобильської катастрофи, Чернігівський район відвідала делегація товариства «Чернігівське земляцтво» у м.Києві, у складі якої - ліквідатори аварії на ЧАЕС.

Гості взяли участь у зустрічі голови райдержадміністрації М.В.Кудрика та голови районної ради М.Б.Литвина з ліквідаторами аварії на ЧАЕС та постраждалими від Чорнобильської катастрофи мешканцями району.

Пам`ять загиблих за роки, що минули після трагедії, представники «Чернігівського земляцтва» вшанувати біля монументу «Пам`ять Чорнобиля». Після цього делегація була запрошена на заходи з нагоди 25 роковин аварії на ЧАЕС, які проходили в Гончарівську.

Хлібом-сіллю зустрічали земляків жителі селища. Чернігівці, які нині мешкають у Києві, та не забувають про свою батьківщину, посадили біля Будинку офіцерів молоденькі сажанці горобини.

Цікавим і незабутнім був вечір пам`яті по загиблих за роки, що минули після трагедії, організований та проведений учнями та вчителями Гончарівської гімназії. На захід у Будинок офіцерів прийшли учні та вчителі гімназії, жителі селища, серед яких і постраждалі від аварії на ЧАЕС.

Заступник голови райдержадміністрації Анатолій Кругол від імені голови райдержадміністрації М.В.Кудрика та голови районної ради М.Б.Литвина вручив ліквідаторам аварії на ЧАЕС та постраждалим від її наслідків матеріальну допомогу, а також Почесні грамоти райдержадміністрації та районної ради учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС: Бекеші Олегу Сергійовичу, Мірошниченку Олександру Петровичу та Олійнику Григорію Орестовичу.

Перед присутніми виступили селищний голова Рудник В.М., депутат районної ради Хорошковський В.Д., а також представники товариства «Чернігівське земляцтво»: Волох Д.С. - завідувач кафедри фармації Київського Національного медичного університету ім. О.О.Богомольця, академік, професор; Майдан І.Г. - надзвичайний уповноважений посол України, 1-ий посол УРСР у Афганістані, викладач академії підвищення кваліфікації іноземних відомств при Президенті України; Дзись Н.В. – дружина 1-ого заступника голови Ради Міністрів УРСР, керівника штабу ліквідаторів Дзися Георгія Васильовича; Павленко О.О. – начальник Київської гідрогеолого-меліоративної експедиції, гості вручили ліквідаторам аварії на ЧАЕС Володимиру Кочетову Володимиру та Віктору Мельниченку пам`ятні медалі з нагоди 25-их роковин Чорнобильської катастрофи.

На жаль, Чорнобильська трагедія підірвала здоров`я більшості з тих, хто з перших днів катастрофи був, як говорять, «на передовій», у самому епіцентрі аварії. Серед них і Висоцький Олексій Олександрович – командир 48 окремого хімічного батальйону, якому пам`ятну медаль заступник голови райдержадміністрації А.М.Кругол, селищний голова В.М.Рудник, депутат районної ради В.Д.Хорошковський та О.О.Павленко вручили на дому.

Під час візиту до Гончарівська представники товариства «Чернігівське земляцтво» також мали змогу ознайомитися зі зразками військової техніки 1-ої окремої Гвардійської танкової бригада, яка дислокується в Гончарівську.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації


Фото: Тетяна Мірошниченко