back

Бережи своє здоров`я!

08 квітня 2011

Напередодні Всесвітнього дня здоров`я Чернігівським районним центром соціальних служб сім`ї , дітей та молоді на базі М-Коцюбинської гімназії для учнів старших класів відеолекторій «Здоров`я - твій найбільший скарб».

Мета заходу – спонукати людей до роздумів про значимість здоров`я для продуктивного та щасливого життя, прагнення зробити своє здоров`я кращим та спрямувати увагу на проблему епідемії туберкульозу в світі та Україні зокрема.

Туберкульоз не ліквідований у жодній країні світу. Починаючи з 90 – их років ХХ сторіччя і до нашого часу, продовжується тенденція до його зростання. Третина населення Земної кулі інфікована туберкульозною паличкою. Щоденно у нас в країні виявляють 82 нових випадки захворювання і 30 хворих гине. На прикладі героїні фільму учні побачили, що захворіти на цю небезпечну недугу може кожний. А в наш час це захворювання особливо небезпечне своєю виробленою стійкістю до протитуберкульозних препаратів і сполученням з ВІЛ – інфекцією (Снідом). Тому школярам ще раз було наголошено на фактори, які можуть стати причиною захворювання, симптоми туберкульозу та профілактичні заходи.


Для довідки: Всесвітній день здоров`я відзначається щорічно 7 квітня, в день створення Всесвітньої організації охорони здоров`я (ВООЗ) у системі ООН – спеціалізованої установи, що координує глобальні дії у боротьбі з хворобами.


За інформацією центру соціальних служб сім`ї , дітей та молоді райдержадміністрації