back

Пам`ять безсмертна

19 квітня 2011

У рік 70 річниці з початку Великої Вітчизняної війни і 70-річчя Київської стратегічної оборонної операції Київська громадська організація «Товариство ветеранів розвідки ВМФ», ветерани Дніпровської військової флотилії за підтримки Української православної церкви, Чернігівської райдержадміністрації та Ладинської територіальної громади провели урочисте відкриття відновленого пам`ятника загиблому 12 вересня 1941 року монітору «Смоленськ» Пінської військової флотилії, який знаходиться на території Ладинської територіальної громади, поблизу санаторію «Десна».

У рамках заходу на березі Десни, неподалік від місця, де «похований» монітор «Смоленськ» відбувся траурний молебень і військово-морський ритуал покладання квітів та вінків на воду по загиблим морякам Пінської військової флотилії. Після чого відбулося урочисте відкриття пам`ятних дошок на пам`ятнику загиблим 36 морякам монітору «Смоленськ».

У заході взяли участь учні та вчителі Ладинської ЗОШ, громадської організації «Товариство ветеранів розвідки ВМФ» з Києва, місцеві жителі.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації