back

"Крок у майбутнє - разом!"

04 травня 2011

З 30 квітня по 2 травня в селищі Гончарівськ на базі 1-ї окремої танкової бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України під патронатом Президента України відбувся V етап Військово-патріотичного збору молоді з активною життєвою громадянською позицією.

Для участі у військово-патріотичному зборі прибуло близько 300 юнаків і дівчат з 9 регіонів України, серед яких 80 учнів загальноосвітніх шкіл Чернігівського району.

З побажаннями здоров’я і добра, енергії та бадьорості духу звернувся до учасників зборів голова Чернігівської райдержадміністрації Микола Кудрик. «Нехай вас під час змагань надихає приклад солдатів Великої Вітчизняної, учасників повоєнної відбудови – всіх тих, хто відстояв Україну, підняв з руїн та згарищ і залишив нам у спадок», - сказав він.

Учасників збору розподілили за віковою категорією на 4 команди: «Сокіл», «Орел», «Барс» та «Рись». Кожна команда склала урочисту обіцянку бути чесними в спортивній боротьбі. Їм зачитали привітання від Міністра оборони України та Начальника Генерального штабу.

Перед початком змагань бойовий настрій командам розпалював оркестр Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України та військовослужбовці розвідувального підрозділу танкової бригади.

На малому полігоні військової частини учасникам зборів показали можливості бойової техніки, що є на озброєнні бригади. Зокрема, танк Т-64 БМ «Булат», БМП-1 та ЗРК «Тунгуска».

Упродовж трьох днів команди провели у військових умовах. Вони ночували в казармах, харчувалися у солдатській їдальні, жили суворо за розкладом.

Кожного дня проходили змагання. Зокрема юнаки та дівчата випробували себе у стрільбі з автомату Калашнікова, метали гранати, надягали протигази, долали смугу перешкод, вправлялися в рукопашному бої, грали у футбол та волейбол.

За підсумками змагань перше місце виборола команда «Барс», до якої увійшла молодь з Чернігівщини, Київщини, Полтавщини та Сумщини. У командному та індивідуальних заліках переможці отримали нагороди.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ та Регіонального медіа-центру МО