back

Призовна кампанія триває

13 квітня 2011

12 квітня з нагоди призовної кампанії «Весна-2011» у с.Ковпита відбувся захід «Час нових героїв», організований Чернігівським об`єднаним міським військовим комісаріатом, військово-музичним центром Сухопутних військ Збройних Сил України та регіональним медіа-центром Міністерства оборони України.

У заході взяли участь голова райдержадміністрації Микола Кудрик, голова районної ради Михайло Литвин, військовий комісар Чернігівського об`єднаного міського військового комісаріату полковник Володимир Кравчук, голови територіальних громад, учні та вчителі з Копит, Дніпровського, Пакуля, Андріївни, М.-Коцюбинського, ветерани та жителі села. Основною метою даного заходу було доступною мовою розповісти молоді, що являють собою Збройні Сили України, і навести переконливі аргументи престижності служби в армії.

Розпочався захід покладанням квітів до пам`ятника загиблим воїнам-односельцям у роки Великої Вітчизняної війни, поблизу якого в 2010 році до 65-річниці Перемоги було відкрито Алею героїв. І саме на цьому святому місці, де золотими літерами викарбувані імена тих, хто у битві з німецько-фашистськими загарбниками відстояв мир і спокій сьогодення, 6 призовників із Ковпит, Андріївки та Кархівки склали присягу рідній Землі, а матері майбутніх воїнів благословили своїх синів, обв`язавши їх вишитими рушниками.

Сам захід проходив у сільському Будинку культури. Концертні номери артистів Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України чергувалися з виступами керівництва району, людей, причетних до військової служби, з розповідями ведучих та переглядами документальних кадрів про роди військ Української армії.

Звертаючись до майбутніх воїнів та присутніх на заході школярів, голова райдержадміністрації Микола Кудрик наголосив на престижності служби в Українській армії, бо, на його переконання, саме армія виховує справжніх чоловіків.

Власними спогадами про трагічні події Великої Вітчизняної війни, які й до цього часу страшним болем відгукуються у його серці, з присутніми поділився голова первинного осередку ветеранів с.Ковпита Красюк Д.А. Під час заходу військовий комісар Чернігівського об`єднаного міського військового комісаріату полковник Володимир Кравчук оголосив наказ Міністра оборони України про присвоєння Дмитру Автономовичу чергового звання – «підполковник».

Приємним сюрпризом для присутніх був виступ молодших школярів Ковпитської школи, а також односельців, які тільки-но звільнилися з військової служби.

Захід пройшов у теплій невимушеній атмосфері і залишив приємні враження у присутніх.

За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськісю та ЗМІ райдержадміністрації