back

Ми не повинні забувати... ФОТОрепортаж

16 травня 2011

14 травня 2011 року з метою належного вшанування пам`яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким упровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам`яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства біля пам`ятного знаку на території Халявинської сільської ради відбувся мітинг-реквієм, у якому взяли участь керівники області та району, делегації від м. Чернігова, Чернігівського, Городнянського, Ріпкинського та Щорського районів, представники громадськості.

Присутні поклали квіти до пам`ятного знаку, вшанували пам`ять жертв політичних репресій хвилиною мовчання, секретар Чернігівської єпархії Української православної церкви Київського патріархату отець Роман відправив заупокійну литію за загиблими, замученими і постраждалими від політичних репресій.

«Ми сьогодні тут для того, щоб вшанувати пам`ятать про минуле і творити майбутнє, - зазначив голова Чернігівської райдержадміністрації Микола Кудрик. – На мою думку, збереження пам`яті про невинні жертви більшовицького режиму є нагадуванням і застереженням для майбутніх поколінь українців - немає нічого страшнішого від тоталітарного режиму. Бездумне винищення українського народу стало основною політикою злочинного режиму, його самоціллю".


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації

Фото: Тетяни Берізки