back

Відтепер рішення райдержадміністрації будуть розміщуватися на сайті

16 травня 2011

Президент України Віктор Янукович, упроваджуючи європейські стандарти відкритості і прозорості в роботі органів державної влади, підписав Закон України «Про доступ до публічної інформації», який має забезпечити реалізацію конституційного права громадян вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію.

Сьогодні задля реалізації цього Закону голова райдержадміністрації Микола Кудрик підписав відповідне розпорядження “Про доступ до публічної інформації”.

Згідно даного розпорядження керівники структурних підрозділів райдержадміністрації мають забезпечити системне й оперативне оприлюднення розпоряджень, доручень голови райдержадміністрації, планів заходів та інших документів на офіційному веб-сайті Чернігівської райдержадміністрації.

Функції із забезпечення доступу запитувачів до інформації в районній державній адміністрації покладені на загальний відділ апарату райдержадміністрації.

Відповідальним за організацію в установленому порядку доступу до публічної інформації в районній державній адміністрації призначено Бешуна В.П., керівника апарату райдержадміністрації.

Розпорядженням затверджено Порядок доступу до публічної інформації в районній державній адміністрації, а також Перелік відомостей, які становлять службову інформацію, це, зокрема, інформація, що міститься в документах райдержадміністрації, які становлять внутрівідомчу службову кореспонденцію, доповідні записки, рекомендації, якщо вони пов`язані з розробкою напряму діяльності райдержадміністрації або здійсненням нею контрольних, наглядових функцій, процесом прийняття рішень і передують публічному обговоренню та/або прийняттю рішень; стосовно cфери оборони країни, яку не віднесено до державної таємниці, а також документам, що містять інформацію, яка становить службову інформацію, присвоюється гриф „для службового користування” - доступ до таких документів надається відповідно до частини другої статті 6 Закону України „Про доступ до публічної інформації”.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації