back

Увага! Конкурс

23 березня 2011

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 19.02.2007 № 1152 «Про проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» згідно Методичних рекомендацій, затверджених наказом Головдержслужби України від 12 листопада 2010 р. № 286, та листа Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області від 10.03.2011 №57/ТО2420-11 в Чернігівському районі з 1 березня 2011р. оголошено конкурс «Кращий державний службовець».

Номінації Конкурсу:

Конкурс проводиться серед державних службовців державних органів відповідно до їх організаційно-правового статусу в номінаціях:

«Кращий керівник» (у Конкурсі беруть участь керівники структурних підрозділів державного органу: департаментів, управлінь, відділів, секторів);

«Кращий спеціаліст» (у Конкурсі беруть участь спеціалісти, спеціалісти І та ІІ категорій, провідні, головні спеціалісти усіх структурних підрозділів державного органу).

У Конкурсі можуть брати участь державні службовці, які займають посади II – VII категорій і мають стаж державної служби:

для номінації «Кращий керівник» – загальний стаж державної служби не менш як п`ять років, з них на керівних посадах не менш як два роки;

для номінації «Кращий спеціаліст» – загальний стаж державної служби не менш як два роки.

У Конкурсі можуть брати участь державні службовці, які на момент проведення Конкурсу не мають дисциплінарних стягнень.

Конкурсні тури:

,p>Конкурс проводиться щороку у три тури:

– перший (І) тур – березень – квітень

– другий (ІІ) тур – травень – червень

– третій (ІІІ) тур – вересень – жовтень

Для участі у підвищенні кваліфікації державних службовців у рамкахІ туру Конкурсу державні службовці подають до оргкомітету:

заяву про участь у Конкурсі;

копію особової картки державного службовця за формою П-2ДС;

подання керівника структурного підрозділу щодо підвищення кваліфікації державного службовця у рамках Конкурсу;

біографічну довідку, підписану керівником кадрового підрозділу;

за бажанням претендента інші матеріали (публікації в пресі, листи громадян, колективів з оцінкою діяльності претендента, тощо).

Протягом березня оргкомітет розглядає подані документи претендентів на участь у Конкурсі та приймає рішення щодо їх допуску до участі у Конкурсі або надсилає їм обґрунтовану відмову.

До 15 березня Головдержслужба забезпечує оргкомітети І туру завданнями з підвищення кваліфікації державних службовців у рамках І туру Конкурсу:

-тестовими завданнями в частині знання Конституції України та законодавства про державну службу;

-орієнтовним переліком видів ділових документів, рекомендованих для складання учасниками Конкурсу;

-завданнями з володіння учасниками Конкурсу персональним комп`ютером.

Оргкомітети І туру розробляють вимоги та критерії оцінки щодо складання учасниками Конкурсу тестових завдань, що стосуються функціональних повноважень державного органу, посадових обов`язків державного службовця з урахуванням кваліфікаційних характеристик посад, які займають учасники І туру Конкурсу.

Обсяг тестових завдань має становити 10 питань.


За інформацією відділу організаційно-кадрової роботи райдержадміністрації