back

Цінова ситуація на споживчому ринку району

10 березня 2011

На початку березня в малому залі райдержадміністрації відбулася нарада з питань забезпечення стабілізації цінової ситуації на споживчому ринку, яку провів заступник голови райдержадміністрації Анатолій Кругол.

В нараді взяли участь начальник Держцінінспекції в Чернігівській області Зубок Г.М., провідний спеціаліст, юрисконсульт обласного управління у справах захисту прав споживачів Захарченко І.О., начальник управління Пенсійного фонду України в Чернігівському районі Шелупець О.І., головний державний санітарний лікар Чернігівського району Турчин М.С., заступник начальника Чернігівської міжрайонної державної податкової інспекції Зетченко С.П. Серед запрошених суб’єкти господарювання району, які мають найбільшу питому вагу в торгівельній мережі району, зокрема: директор ОЗВТП «Новоселівське» Голубов О.А. (голова районної галузевої ради підприємців з питань торгівлі), директор ТОВ «Універсал Торг» Богдан А.В., директор ТОВ «Марія» Руденок Г.М., директор ПВТП «Вікторія-Трейд» Зацерковний В.І., директор ДП «Валес М» Ревун С.М., голова СТ «Чернігівське» Онікієнко О.М., голова СТ «Дніпровське» Любченко Л.О., голова СТ «Довжицьке» Овчар В.О., ФОП Пархоменко М.І., ФОП Граб А.В., ФОП Нестеровець Н.П., ФОП Борщевський Ю.В., ФОП Садовий О.Б., ФОП Пісня П.Г., ФОП Скрипко Л.В., ФОП Омеляненко Л.П.

Відкриваючи нараду, Анатолій Кругол відмітив, що ситуація на споживчому ринку району залишається непростою. Пріоритетним завданням постає необхідність скоородинованості зусиль у врегулюванні найвразливіших секторів внутрішнього продовольчого ринку. Насамперед, з метою стабілізації цінової ситуації на споживчому ринку, завчасного реагування на їх необґрунтований ріст у межах наданих повноважень необхідно вживати всі можливі організаційні заходи.

Про стан цінової ситуації та заходи щодо її стабілізації на території району доповіла заступник начальника управління економіки Людмила Черниш. За її словами, з метою контролю за виконанням розпорядження голови облдержадміністрації від 31.05.2008 № 199, яким регламентовано здійснення декларування змін оптово-відпускних цін та граничних рівнів торгівельних надбавок на соціально значущі продукти харчування, в районі, починаючи з серпня 2010 року, представниками управління економіки райдержадміністрації спільно з державною інспекцією з контролю за цінами в Чернігівській області проводяться перевірки закладів торгівлі. В 2010 році було здійснено 9 виїздів з проведенням перевірок у 30 закладах торгівлі. З початку поточного року здійснено 3 виїзди з проведенням перевірок у 8 закладах торгівлі.

Про дотримання державної дисципліни цін в ланцюгу виробник-оптовий реалізатор-роздрібна торгівля проінформував начальник Державної інспекції з контролю за цінами в Чернігівській області Григорій Зубок.

Провідний спеціаліст, юрисконсульт обласного управління у справах захисту прав споживачів Ірина Захарченко повідомила присутніх про дотримання вимог Закону України «Про захист прав споживачів».

Також, під час наради, суб’єкти господарювання мали змогу отримати консультацію у заступника начальника міжрайонної державної податкової інспекції Сергія Зетченко, начальника управління Пенсійного фонду України в Чернігівському районі Олександра Шелупця, головного державного санітарного лікаря Миколи Турчина.

Підбиваючи підсумки наради, Анатолій Кругол закликав присутніх вносити конструктивні пропозиції щодо вирішення питання стабілізації цінової ситуації в районі та дотримуватися виконання вимог розпорядження голови облдержадміністрації від 31.05.2008 №199.


За інформацією управління економіки райдержадміністрації