back

Відбулася серпнева конференція педагогічних працівників району

30 серпня 2011

Сьогодні в райдержадміністрації відбулася районна серпнева конференція педагогічних працівників, участь у якій взяли народний депутат України М.В.Чечетов, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації А.А.Заліський, голова райдержадміністрації М.В.Кудрик, голова районної ради М.Б.Литвин, керівник апарату райдержадміністрації В.П.Бешун.

Начальник відділу освіти райдержадміністрація Л.О.Гаєвська підбила підсумки розвитку шкільних та позашкільних навчальних закладів у 2010-2011 навчальному році та визначила завдання на 2011-2012 навчальний рік. «У минулому році освітня галузь району, а це 52 школи та 18 дитячих садочків, працювала стабільно. Проводилися відповідні заходи щодо поліпшення якості освіти, забезпечення дітей гарячим харчуванням, підвезення дітей до шкіл і т.п.», - зауважила Лідія Олександрівна.

Завдяки спільним діям районної влади, сільським та селищним головам, педагогічним колективам вдалося зробити значні кроки щодо підвищення якості освіти дітей району, забезпечення доступу до вступу випускників сільських шкіл до вишів, підвищення статусу вчителя. Зупинилася вона і на питанні розвитку позашкільної освіти, проведення оздоровчої кампанії дітей у літній період.

Серед основних напрямків роботи відділу освіти, керівників та педагогічних колективів навчальних закладів району на 2011-2012 навчальний рік визначено розширення мережі дошкільних навчальних закладів, упровадження обов`язкової дошкільної освіти для дітей п`ятирічного віку, покращення навчально-матеріальної бази опорних шкіл та підвищення ефективності функціонування освітніх округів.

Про роботу у 2010-2011 навчальному році та перспективи на новий навчальний рік розповіли педагогічні працівники району.

З 20-ою річницею Незалежності України, з початком нового навчального року та Днем знань учасників конференції привітав народний депутат України М.В.Чечетов. Він пообіцяв, що 1 вересня 2012 року у Седневі буде відкрито один з найкращих сільських навчально-виховних комплексів в Україні, яким опікується Президент України В.Ф.Янукович. Михайло Васильович також виконав почесну місію: вручив Почесну грамоту Міністерства освіти і науки України вчителю української мови та літератури Брусилівської ЗОШ Дубині Наталії Михайлівні за багаторічну сумлінну працю, особистий внесок у справу навчання та виховання підростаючого покоління.

Перед освітянами району також виступив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації А.А.Заліський, який охарактеризував розвиток освітянської галузі області та ознайомив педпрацівників Чернігівського району з перспективами розвитку освітянської галузі на найближчі роки. За сумлінну педагогічну діяльність, вагомі успіхи у справі навчання та виховання підростаючого покоління Анатолій Заліський вручив Почесні грамоти управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації Буштрук Валентині Семенівні - вчителю світової літератури Халявинської ЗОШ І-ІІІст., Зінченко Валентині Іванівні - вчителю української мови та літератури Ягіднянської ЗОШ І-ІІст., Кислусі Олегу Петровичу - вчителю фізичної культури Снов`янської ЗОШ І-ІІст., Кущенко Ірині Миколаївні - вчителю української мови та літератури Гончарівської гімназії, Нестерчук Тетяні Миколаївні - вчителю хімії та біології Жавинської ЗОШ І-ІІст., Теплусі Валентині Миколаївні - директору Количівської ЗОШ І-ІІІст.

«Районна влада ніколи не стояла осторонь проблем освітянської галузі, - зауважив у своєму виступі голова райдержадміністрації М.В.Кудрик. - З метою піднесення ролі та авторитету педагога в суспільстві, заохочення педагогічних працівників до творчої, результативної праці в травні 2010 року вперше запроваджено заохочувальну відзнаку районної ради та райдержадміністрації працівникам загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів - щорічну премію імені Миколи Млинцева».

Говорячи про одну з найгуманніших галузей, керівник району наголосив на тому, що багато зусиль для розбудови національної школи постійно докладають саме педагогічні працівники. У переддень початку нового навчального року та з нагоди 20-ої річниці незалежності України Микола Васильович Кудрик разом з головою районної ради Михайлом Борисовичем Литвином кращих освітян району нагородили Грамотами та Подяками райдержадміністрації та районної ради. Серед нагороджених - Безлюдна Тетяна Анатоліївна - директор Андріївської ЗОШ І –ІІІ ступенів, Барбаш Віталій Олексійович - директор Новобілоуської ЗОШ І –ІІІ ступенів, Сидорова Альбіна Сайфулівна -завідуюча Седнівським дитячим навчальним закладом, Пархоменко Василь Якович - вчитель фізичної культури Пакульської ЗОШ І-ІІІ ст., Білан Валентині Олексіївні - методисту районного методичного кабінету відділу освіти Чернігівської райдержадміністрації, Віник Тетяні Борисівні - керівнику гуртка комунального позашкільного навчального закладу “Будинок школяра”.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, з`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації