back

М.Кудрик зустрівся з членами Президії Громадської ради при Чернігівській райдержадміністрації

28 березня 2011

Сьогодні голова райдержадміністрації Микола Кудрик зустрівся з членами Президії новоствореної Громадської ради при райдержадміністрації.

Керівник району розповів членам Президії Громадської ради при Чернігівській райдержадміністрації про те, що зроблено новою командою, яку він очолює, за 2010 рік та станом на 28 березня поточного року, ознайомив з основними напрямками та планами роботи райдержадміністрації на 2011 рік. Звертаючись до присутніх, Микола Васильович зауважив, що Президент України Віктор Янукович звертає особливу увагу на ефективність влади, «але сама влада буде ефективною тільки тоді, коли вона професійна і враховує думку громадян під час прийняття рішень. І першим помічником у цьому є новостворена Громадська рада, адже нас об`єднує спільна мета – забезпечити відкритість та прозорість влади, зробити реальні кроки по побудові громадянського суспільства. Зважаючи на ті функції, якими ви наділені відповідно до законодавства, на ті широкі права в питаннях отримання інформації від структурних підрозділів райдержадміністрації, ви маєте безліч важелів впливу на формування політики району практично у всіх сферах суспільно-політичного та соціально-економічного життя Чернігівського району. Він також наголосив на тому, що районна державна адміністрація зацікавлена в ефективній роботі такого постійно діючого колегіального виборного консультативно-дорадчого органу представництва інститутів громадянського суспільства, «який формується на демократичних засадах, без будь-якого зовнішнього тиску, який, сподіваюся, буде тісно співпрацювати з райдержадміністрацією, районною, сільськими та селищними радами».

Голова Громадської ради при райдержадміністрації Володимир Чаус, обраний на цю посаду на першому засіданні ради 25 лютого 2011 року, розповів про формування Громадської ради та представив голові райдержадміністрації членів Президії Громадської ради, що очолюють її відповідні комісії. Він також запропонував голові райдержадміністрації М.В.Кудрику погодити Положення про Громадську раду при Чернігівській райдержадміністрації, ознайомив з планом роботи Громадської ради на 2011 рік.

Під час спілкування з`ясувалося, що питань, до вирішення яких може долучитися Громадська рада, дуже багато. Голова райдержадміністрації відмітив, що це особливо актуально сьогодні, коли не лише у державі, а й в районі зокрема реалізуються системні реформи у всіх галузях економіки. А принципова позиція Президента і Уряду – усі реформи мають пройти широке громадське обговорення.

На завершення зустрічі Микола Кудрик висловив сподівання на те, що механізм діяльності Громадської ради у Чернігівському районі стане платформою для налагодження продуктивного діалогу між інститутами громадянського суспільства - з одного боку, районною державною адміністрацією та районною радою - з іншого.

«І якщо нам вдасться забезпечити належну співпрацю саме цих трьох інститутів як виразників волі наших співгромадян, вважаймо – ми на правильному шляху до демократії, відкритості, прозорості влади», - підкреслив керівник району.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації