back

За підсумками 2010 року

24 лютого 2011

Кожна держава відповідно до рівня свого розвитку, пріоритетів і можливостей формує соціальну політику щодо захисту прав та інтересів членів громади, створення умов для забезпечення життєдіяльності сім`ї. Здійснюючі соціальну роботу з різними категоріями населення спеціалісти Чернігівського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді надавали послуги відповідно до запиту громади та її членів.


Пріоритетними напрямами діяльності Центру у 2010 році були:

- забезпечення раннього виявлення, обліку та здійснення соціальної роботи з різними категоріями сімей та осіб, які опинилися складних життєвих обставинах;

- здійснення соціальної роботи спрямованої на запобігання відмовам від новонароджених дітей, соціальна підтримка вагітних жінок та жінок з новонародженими дітьми;

- сприяння розвитку та функціонування сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

- профілактика соціально небезпечних хвороб сере дітей та молоді груп ризику;

- підтримка дітей та молоді з особливими потребами.


Днями на навчально-освітньому семінарі Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді були підведені підсумки обласних конкурсів 2010 року. За результатами яких, Людмила Тєлєгіна  провідний спеціаліст відділу соціальної роботи, керівник Олишівської філії нагороджена Грамотою ЧОЦСССДМ та цінним подарунком за зайняте ІІІ місце в обласному конкурсі на кращого соціального працівника у номінації «Досвід +».

Волонтер Чернігівського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, Віталій Руднік, нагороджений Грамотою ЧОЦСССДМ та подарунком за зайняте ІІІ місце в конкурсі на кращого волонтера центрів СССДМ у номінації «Кращий волонтер-організатор».

Також оголошені підсумки діяльності центрів соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді області за 2010 рік. Чернігівський районний центр СССДМ зайняв І місце та нагороджений Грамотою Чернігівського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді та подарунком.


Спеціалісти ЧРЦСССДМ визначили завдання та очікувані результати на 2011 рік:

• підвищення якості надання соціальних послуг сім`ям, дітям та молоді;

• вивчення та впровадження інноваційних технологій у соціальній роботі з дітьми, сім`ями та молоддю;

• удосконалення механізму взаємодії між суб`єктами соціальної роботи з сім`ями/особами, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Алла Кот, директор Центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді