back

Що повинні знати отримувачі субсидії

01 березня 2011

Отримувачі субсидії повинні знати, що субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається на шість місяців, а на оплату природного газу, що споживається на індивідуальне опалення на опалювальний період, починаючи з місяця звернення за її призначенням. Субсидія для придбання скрапленого газу та твердого палива призначається один раз на календарний рік за особистим зверненням громадян.

Заявник щомісячно сплачує обов’язкову частину плати в межах норм споживання (користування), на яку призначено субсидію та самостійно сплачує послуги, використані понад цю норму.

Якщо вартість фактично використаної послуги менша, ніж обов’язкова частка плати за цю послугу, то заявник сплачує лише її фактичну вартість.

Заявник щомісячно повинен фіксувати обсяг використання послуг, споживання яких вимірюється засобами обліку.

Заявник зобов’язаний після закінчення терміну призначеної субсидії повідомити житлово-комунальні організації про фактичне використання послуг, які вимірюються засобами обліку для остаточного визначення розміру.

Якщо виникають питання щодо призначення субсидії можна звернутися особисто в управління праці та соціального захисту населення Чернігівської райдержадміністрації кімнати 2,3, м. Чернігів, проспект Миру, 116а за телефоном «гарячої» лінії 724-104 та виконкомів сільських (селищних) рад.


Заступник начальника відділу грошових виплат і компенсацій Р.Л. Багатюк