back

Профілактичні заходи серед молоді

18 лютого 2011

17 лютого для учнів 10-11 класів Гончарівської гімназії відбувся профілактичний захід щодо розв`язання проблем пов’язаних з проявами негативних явищ в молодіжному середовищі. У заході взяли участь спеціалісти Чернігівського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, практичний психолог, директор центру соціально-психологічної адаптації «Алекс» Володимир Олексієнко та начальник кримінально-виконавчої інспекції у справах дітей Юрій Король.

У своєму виступі Володимир Олексієнко розповів про шкідливість та наслідки вживання наркотичних речовин, алкоголю та тютюнопаління, а також про інфекції та соціально-небезпечні хвороби, що передаються статевим шляхом. «Це найгостріші проблемні питання в наш час серед молоді», - наголосив він.

Начальник відділу соціальної роботи Чернігівського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Зореслава Кудлай повідомила молодь про існування спеціалізованого формування «Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи», де вони зможуть обговорити та усвідомити шкоду тютюнопаління, вживання алкоголю та наркотичних речовин для свого здоров’я, отримати поради та надалі вести здоровий спосіб життя.

Під час роботи в аудиторії панувала робоча, творча атмосфера, піднімалися найактуальніші питання молоді: культура спілкування з однолітками, наслідки раннього статевого життя, негативні звички, а також була проведена інформаційна бесіда з питань профілактики правопорушень та кримінальної відповідальності неповнолітніх за вчинені злочини.


За інформацією центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді