back

Загальні збори у Петрушині

25 лютого 2011

Сьогодні, 25 лютого, голова райдержадміністрації Микола Кудрик взяв участь у загальних зборах Петрушинської територіальної громади. На схід села також завітали головний спеціаліст юридичного відділу та по роботі зі зверненнями громадян Валентина Токар та представник управління Держкомзему у Чернігівському районі Володимир Брей.

Зі звітом про пророблену роботу за 2010 рік перед громадою виступив сільський голова Михайло Литвиненко, який проаналізував комплекс виконаних завдань і обов`язків за 2010 рік.

Затвердивши суму самооподаткування та зборів на утримання і використання в особистому селянському господарстві техніки та худоби, населення перейшло до обговорення питань державних. З настрою сільчан було зрозуміло, що зібралися вони з метою розібратись та вирішити актуальні для них питання. Це ціна на молоко, водопостачання, забезпечення територіальної громади машиною швидкою допомоги, оформлення спадщини і ряд інших.

Дуже важливим для присутніх було і земельне питання, а саме: визначення розміру податку за землю з фізичних осіб. Не менш бурхлива дискусія відбулася й навколо питання самогоноваріння та ліквідування точок їх продажу.

На ці питання надавав роз`яснення керівник району Микола Кудрик, пояснюючи їх як з правової точки зору, так і з точки зору простого жителя села.

«Проблеми, які ви піднімаєте, складались роками. Але ми їх вивчаємо і будемо вирішувати», - наголосив голова райдержадміністрації.

Завершились загальні збори виступом місцевого колективу художньої самодіяльності.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ